coronavirus moderna travaille sur un rappel dedie au variant omicron

Segons informacions que han transcendit a les últimes hores, investigadors a Xipre han descobert almenys 25 casos d'una nova variant de la covid, que combina trets de la delta i l'òmicron. La nova soca s'ha batejat com a deltacron.

Leondios Kostrikis, professor de ciències biològiques de la Universitat de Xipre, va batejar la soca deltacron, a causa de les seves firmes genètiques similars a les d'òmicron dins dels genomes delta, va dir Bloomberg.

Fins ara Kostrikis i el seu equip han trobat 25 casos del virus, segons l'informe. Encara és massa aviat per saber si hi ha més casos de la soca o quines repercussions podria tenir.

"Veurem en el futur si aquesta soca és més patològica o més contagiosa o si prevaldrà" davant de les dues soques dominants, delta i òmicron, va dir Kostrikis en una entrevista amb Sigma TV divendres. Creu que òmicron també superarà deltacron, va afegir.

Els investigadors van enviar els seus resultats aquesta setmana a GISAID, una base de dades internacional que rastreja els virus, segons Bloomberg.

La variant deltacron es produeix mentre òmicron continua la seva ràpida propagació per tot el món, provocant un augment dels casos de Covid-19. Als Estats Units s'està registrant una mitjana de set dies de més de 600.000 nous casos diaris, segons una anàlisi realitzada divendres per la CNBC de les dades de la Universitat Johns Hopkins. Això suposa un augment del 72% respecte a la setmana anterior i un rècord de pandèmia.

contador