vacuna moderna portada

Moderna ha anunciat aquest dilluns que una dosi de reforç de la seva vacuna contra la Covid “sembla” protegir contra la variant Òmicron, segons les darreres proves de laboratori. El fabricant ha declarat que la seva vacuna actual, mRNA-1273, és “la principal línia de Moderna contra Ómicron”. Tot i això, l'empresa segueix desenvolupant una vacuna específica per protegir contra la nova soca, i espera portar-la als assajos clínics a principis de l'any que ve, segons ha publicat Reuters.

  • 104,46$
  • 3,01%

La companyia ha dit que dues dosis de la seva vacuna generen baixos anticossos neutralitzants contra la variant Òmicron, però una dosi de reforç de 50 micrograms augmenta 37 vegades els anticossos neutralitzants contra la variant. Una dosi de reforç més alta, de 100 micrograms, els eleva a més de 80 vegades. Les dades han estat recollides d'una sèrie de persones que havien rebut la vacuna contra un pseudovirus dissenyat per assemblar-se a la variant òmicron.

Segons Paul Burton, director mèdic de Moderna, la nova vacuna és “molt eficaç i extremadament segura”, ha recollit Reuters. El director mèdic ha mostrat la seva confiança que la nova vacuna "protegirà la gent durant el proper període de vacances i durant aquests mesos d'hivern, quan veurem la pressió més severa d'òmicron".

Burton ha declarat, així mateix, que és responsabilitat dels governs valorar "si volen el nivell de protecció millorat que podria conferir una dosi de 100 micrograms", ja que, si bé és una dosi tolerada, hi va haver una tendència més gran a reaccions adverses.

La variant òmicron va ser detectada per primera vegada al mes passat al sud d'Àfrica i a Hong Kong. Segons l'Organització Mundial de la Salut, s'ha registrat a 89 països, i el nombre de casos es duplica en 1,5-3 dies en zones amb transmissió comunitària, però l'organisme ha assenyalat que encara es desconeix molt sobre la variant, incloent-hi la gravetat de la malaltia que provoca.

Noticias relacionadas

contador