omicroncbcc

Els estudis preliminars de Pfizer i BioNTech demostren que tres dosis de la vacuna contra el Covid-19 neutralitzen la variant Ómicron, mentre que dues dosis mostren títols de neutralització significativament reduïts, segons han donat a conèixer totes dues companyies.

Com expliquen, els individus que van rebre dues dosis de la vacuna actual van mostrar, en mitjana, una reducció de més de 25 vegades en els títols de neutralització contra la variant, la qual cosa indica que dues dosis poden no ser suficients per a protegir contra la infecció de Ómicron.

"Encara que dues dosis de la vacuna poden oferir protecció contra la malaltia greu causada per la variant Ómicron, és clar a partir d'aquestes dades preliminars que la protecció millora amb una tercera dosi de la nostra vacuna", va dir Albert Bourla, president i director executiu de Pfizer. "Assegurar que tantes persones com sigui possible estiguin completament vacunades amb la primera sèrie de dues dosis i un reforç continua sent el millor curs d'acció per a prevenir la propagació del Covid-19".

"El nostre primer conjunt de dades preliminar indica que una tercera dosi encara podria oferir un nivell suficient de protecció contra malalties de qualsevol gravetat causades per la variant Ómicron", va dir Ugur Sahin, MD, CEO i cofundador de BioNTech. "Les campanyes àmplies de vacunació i reforç a tot el món podrien ajudar-nos a protegir millor les persones a tot arreu i superar la temporada d'hivern. Continuem treballant en una vacuna adaptada que, creiem, ajudarà a induir un alt nivell de protecció contra la malaltia induïda per Ómicron, així com una protecció prolongada en comparació amb la vacuna actual".

Si bé aquests resultats són preliminars, les empreses continuaran recopilant més dades de laboratori i avaluant l'efectivitat en el món real per a avaluar i confirmar la protecció contra Ómicron i informar sobre el camí a continuar més efectiu.

Noticias relacionadas

contador