astrazeneca portada
119,54£
  • -0,72£
  • -0,60%

La farmacèutica AstraZeneca i la Universitat d'Oxford van sol·licitar aquest dimarts a l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) una possible llicència condicional d'ús de la vacuna contra el coronavirus a la Unió Europea, amb la possibilitat que aquest organisme acabi la seva avaluació el 29 de gener.

L'avaluació de la vacuna, coneguda com Vacuna COVID-19 AstraZeneca, "es durà a terme en un termini de temps accelerat", ha anunciat l'EMA en un comunicat. "Es podria emetre un dictamen sobre l'autorització de comercialització el 29 de gener, durant la reunió del comitè científic de l'EMA per a medicaments humans (CHMP), sempre que les dades presentades sobre la qualitat, la seguretat i l'eficàcia de la vacuna siguin prou sòlids i complets i que es presenti amb promptitud tota la informació addicional necessària per completar-ne l'avaluació", ha explicat el regulador farmacèutic europeu.

En aconseguir el suport dels científics europeus, la vacuna d'Oxford seria la tercera contra la COVID-19 en rebre llum verda a la UE, després de la de Pfizer i BioNTech (que va ser aprovada a finals de desembre) i la de Moderna, que ha estat aprovada a principis de gener.

Noticias relacionadas

contador