ep un enfermero prepara una vacuna antes de inyectarsela a un trabajador sanitario en las
Eduardo Parra - Europa Press

La Comunitat de Madrid ha suspès, almenys durant aquesta setmana i la següent, el subministrament de la primera dosi de la vacuna de la Covid-19. Segons ha explicat aquest dimecres el vicepresident regional, Ignacio Aguado, es deu a la reducció en el nombre de vials rebuts.

Aguado ha advertit que "necessitem més dosis i les necessitem ja, aquesta ha de ser la major prioritat, si no l'única, de la ministra de Sanitat. Ha de remoure cel i terra per aconseguir-ho". "Si no ho fem, hi ha la possibilitat que el propi virus muti, es faci resistent i estiguem allargant la lluita contra la pandèmia", ha afegit.

El vicepresident ha afirmat que a aquest ritme actual de vacunació, al juny únicament estarà immunitzat el 10% de la població. Segons els seus càlculs, seria pel 2023 quan els 6.200.000 habitants de la regió haurien rebut la vacuna contra la coronavirus.

La Comunitat de Madrid ja va anunciar la setmana passada que suspenia el pla de vacunació als sanitaris de primera línia que treballen en hospitals davant l'escassetat de vacunes, segons va explicar el conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.

De moment, se seguirà administrant la segona dosi per a aquelles persones que ja hagin rebut la primera inoculació de la vacuna, per "no deixar els madrilenys sense aquesta segona dosi tan necessària".

CATALUNYA NECESSITA MÉS VACUNES

El secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha alertat en roda de premsa de la manca de vacunes en què es troba la comunitat i del risc que pot comportar el retard de la segona dosi a part de la població inoculada amb la primera.

"10.000 persones que van rebre la primera dosi no rebran ara la segona", ha avisat Argimon. Tot i això, ha recalcat que la rebran més tard i "en principi no serà un problema".

"Hem rebut en total de 217.000 vacunes. 200.000 ja n'han estat administrades: 182.000 primeres vacunes i 18.000 segones. En queden 17.000, que s'administraran entre avui i demà", ha explicat. Salut té previst quedar-se sense vacunes aquest mateix divendres, com a conseqüència dels retards de Pfizer anunciats la setmana passada. "Pfizer no està complint", ha denunciat Argimon.

ANDALUCIA NO IMMUNITZARÀ NI EL 14% ABANS D'ESTIU

El president de la Junta d'Andalusia ha denunciat que la comunitat no rep les dosis suficients. "No tenim vacunes i amb aquest ritme no arribem al 14% de la població abans de l'estiu, quan es parlava del 70%".

Moreno ha reclamat a Pedro Sánchez un esforç i ha assegurat que per complir aquest objectiu, haurien d'arribar a Andalusia entre 350.000 i 400.000 vacunes setmanals.

Noticias relacionadas

contador