ep el director general de la organizacion mundial de la salud oms tedros adhanom ghebreyesus en la
OMS - Archivo

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha acusat diversos estats membres i les companyies farmacèutiques d'augmentar el preu de les vacunes en donar prioritat als acords bilaterals. Això no només està provocant un encariment del preu, també està provocant un retard en el lliurament i creant desigualtat amb els països més pobres.

"Fins i tot quan parlen de l'accés equitatiu, alguns països i empreses segueixen donant prioritat als acords bilaterals. Donar la volta a la plataforma Kovacs i fer pujar els preus i intentar saltar al capdavant de la cua. La situació es veu agreujada pel fet que la majoria dels fabricants han prioritzat l'aprovació regulatòria als països rics on els guanys són més alts", ha explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'Organització Mundial de la Salut, OMS.

Tedros veu just que tots els governs volen donar prioritat a la vacunació als seus propis treballadors de salut i la gent gran primer, però creu que no és just que joves adults i sans de països rics siguin vacunats abans que sanitaris i persones majors de països més pobres.

Des de l'organisme denuncien que només han arribat 25 dosis de la vacuna contra la Covid-19 als països pobres, una dada que xoca amb el dels països rics, més de 39 milions de dosis han estat administrades en al menys 49 països d'ingressos alts.

"Ni 25 milions ni 25 mil dosi, no. Només 25", apunta l'OMS. Per això, el director de l'OMS, Tedros Adhanom ha alertat l'accés desigual a les vacunes assegurant que "el món és a un pas d'un fracàs moral catastròfic".

Noticias relacionadas

contador