ep la gran via vacia tras la declaracion de estado de alarma por coronavirus en el pais en madrid
Jesús Hellín - Europa Press

La Comunitat de Madrid anunciarà durant els pròxims dies noves mesures per frenar l'expansió del coronavirus a la regió. Així ho ha comunicat aquest dimecres el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, que ja ha avançat que s'imposaran restriccions a la mobilitat i confinaments selectius.

També s'enduriran les condicions per a les reunions socials, en les quals actualment poden trobar-se fins a deu persones. A més, està valorant revisar els aforaments en l'hostaleria, encara que en cap cas no contempla tornar a tancar els bars i restaurants. Les mesures concretes es coneixeran abans del cap de setmana i la seva entrada en vigor es produirà diumenge que ve o dilluns.

La intenció del Govern d'Isabel Díaz Ayuso és "avançar-se i reduir la xifra de contagis de cara a la tardor", ha apuntat Zapatero en una roda de premsa des de la Conselleria de Sanitat. "La situació ara està continguda, però pretenem que la línia d'infectats comenci a disminuir", ha afegit.

Madrid és una de les comunitats més afectades actualment per la pandèmia, amb 19.483 nous casos de coronavirus detectats l'última setmana. A més, hi ha 2.644 persones ingressades a l'hospital per aquesta malaltia, de les quals 354 es troben a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI). No obstant això, Zapatero considera que la situació assistencial és "estable", tot i que ja es troben ocupats el 30% dels llits UCI.

"Hi ha una relaxació ciutadana que no ens podem permetre. Ho veiem cada dia al carrer. És moment d'insistir com mai en el missatge de responsabilitat i compliment de les mesures adoptades", ha remarcat el viceconseller. Fins al dia d'avui, 90 persones han rebut un requeriment judicial per incomplir la quarantena, segons les xifres de la pròpia comunitat. La intenció és començar a comunicar per escrit la necessitat de complir l'aïllament.

Zapatero ha comunicat que Madrid està plantejant al Govern reduir les quarantenes a 7 dies (actualment són de 15 dies i l'Executiu central valora reduir-les a 10). La intenció és que aquests confinaments es compleixin, encara que es necessita el consens de la comunitat científica per determinar exactament durant quant temps es pot continuar transmetent el virus.

D'altra banda, ha anunciat que, a partir de la setmana que ve, començaran a realitzar els test antigènics, que llancen un resultat molt fiable en 15 minuts. Aquestes proves es realitzaran en primer lloc als centres sanitaris, les residències de gent gran i, "probablement", a les escoles. Aquesta mesura "suposarà un canvi en la situació del diagnòstic a Madrid i a Espanya", ha indicat Zapatero.

Noticias relacionadas

contador