ep directora generalsalud publica elena andradas
SOCIEDAD ESPAÑOLA DE EPIDEMIOLOGÍA

La Comunitat de Madrid ha actualitzat aquest divendres la situació epidemiològica, i ha anunciat que des de les 00:00h del dilluns 24 de maig "surten de les restriccions enfront de la Covid-19 totes les zones bàsiques de salut". És a dir, que ja no hi haurà restriccions a la mobilitat enlloc de la regió. Així mateix, ha anunciat la posada en marxa d'un programa pilot que permetrà autocitar-se per vacunar-se a partir de la setmana que ve als que tinguin entre 57 i 67 anys.

Segons han explicat en roda de premsa el conseller de Sanitat en funcions, Enrique Ruiz Escudero, i la directora general de Salut Pública de Madrid, Elena Andradas, l'autocita estarà disponible per a 2.000 persones al dia, però només per a primeres dosis. El proper dimecres 26 de maig es posarà en marxa una aplicació web per començar a cobrir aquestes cites a partir del dissabte 29 a les agendes del Wanda Metropolità i el WiZink Center. I progressivament s'estendrà a la resta de punts de vacunació.

L'Executiu regional ha detallat que en aquesta primera etapa el sistema, a través de les direccions generals de Sistemes d'Informació i Equipaments Sanitaris i de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, "es permetrà triar cita, tant dia com a franja horària, a una setmana vista". És a dir, el primer forat a què aquest grup de població (els nascuts entre l'any 1954 i 1964) pot optar és, precisament, a partir del dissabte 29. "Cada dia que passi s'anirà obrint l'agenda d'un nou dia més per oferir 7 dies de període finestra", detalla la Comunitat de Madrid en una nota.

La idea és oferir aproximadament 2.000 cites diàries, 500 en torn de matí i 500 en torn de tarda en cada un d'aquests dos centres de vacunació massiva, coordinats pel SUMMA 112, i s'administraran els compostos de Pfizer i Janssen.

Escudero i Andradas han explicat que es podrà accedir a aquest sistema de autocitació a través de la pàgina web de la Comunitat de Madrid, a l'apartat especial de Covid-19, tot i que també es podrà fer ús d'aquesta plataforma a través de la Targeta Sanitària virtual.

S'AIXEQUEN TOTES LES RESTRICCIONS

Així mateix, les zones bàsiques de salut que estaven perimetrades fins ara al municipi de Madrid, que eren Daroca (Ciutat Lineal), General Fanjul (Llatina), Castelló (Salamanca), Barajas (Barajas) i La Chopera (Arganzuela), així com les situades a La Princesa (Móstoles), Les Ciutats i Les Margarides (Getafe), Reis Catòlics (Sant Sebastià dels Reis), Majadahonda (Majadahonda) i Leganés Nord (Leganés) quedaran lliures de restriccions a partir de dilluns.

La Comunitat ha anunciat que aixecarà les restriccions d'entrada i sortida per la Covid-19 a les onze zones bàsiques de salut on es mantenien "gràcies a la seva bona evolució epidemiològica". D'aquesta manera, a partir de les 00:00 hores de dilluns que ve, 24 de maig, no hi haurà zones amb restriccions de mobilitat a la regió.

Els criteris que ha establert la Direcció General de Salut Pública per a l'aixecament de les limitacions de mobilitat en aquests nuclis de població han estat la bona l'evolució epidemiològica de la regió, en no complir ja un llindar superior a 300 casos per 100.000 habitants a 14 dies, tendència creixent i transmissió comunitària.

Actualment, ha ressaltat el Govern autonòmic, la incidència acumulada a 14 dies ha baixat fins als 225 casos, mentre que a 7 dies se situa ja als 101 casos.

Noticias relacionadas

contador