fitur pedro sanchez

Espanya tornarà a obrir les portes del turisme als viatgers estrangers. En el cas del Regne Unit, a partir de dilluns que ve, i en el cas de la resta del món, els seus ciutadans hauran d'esperar fins al proper 7 de juny. Així ho ha anunciat el president de Govern, Pedro Sánchez, que ha acudit a Fitur per presentar-ho junts amb la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, i la titular de Sanitat, Carolina Darias.

Espanya tindrà a la seva disposició el certificat Covid de la Unió Europea o Certificat Verda Digital a partir de l'1 juliol. Aquest document permetrà als ciutadans vacunats, que presentin un test negatiu o haver superat ja la malaltia, viatjar per tot el territori nacional i el de la UE.

Amb aquesta mesura, Sánchez aspira a recuperar entre el 60% i el 70% del turisme forà registrat el 2019 per a finals d'any.

El president ha recordat que, tal com es publica aquest divendres al BOE, Austràlia, Nova Zelanda, Israel, Japó, Corea de Sud i Regne Unit passen a ser considerats "països segurs".

En aquest sentit, Sánchez ha reiterat el seu desig que Espanya recuperi el turisme perdut: "Tenim immenses ganes que el nostre turisme es recuperi i s'omplin ciutats i pobles".

A més, el nostre país tindrà a la seva disposició el certificat Covid de la Unió Europea o Certificat Verda Digital a partir de l'1 juliol. Aquest document permetrà als ciutadans vacunats, que presentin un test negatiu o haver superat ja la malaltia, viatjar per tot el territori nacional i el de la UE.

Aquest passaport sanitari serà gratuït i s'encarregaran d'emetre'l les pròpies CCAA o el Ministeri de Sanitat. Es tracta d'un codi QR que s'haurà de presentar davant d'un lector, perquè els viatgers no hagin de "sotmetre a cap espera ni control" addicional.

"Espanya serà un dels primers països que pugui obrir les seves fronteres", ha assegurat Darias durant la seva intervenció, en què també ha aprofitat per assenyalar que aquest certificat "suposa una veritable fita en la cooperació europea".

contador