le vaccin pfizer biontech approuve pour les 12 15 ans en grande bretagne

L'aprovació formal als EUA de la vacuna Pfizer i BioNTech contra la Covid-19 farà que sigui gairebé impossible desafiar amb èxit l'obligatorietat per part de les empreses als seus treballadors. Segons experts legals consultats per Reuters, la decisió de l'FDA de donar l'aprovació total a la vacuna és "sísmica", va dir Brian Dean Abramson, autor de la llei de vacunes, de manera que serà extremadament difícil desafiar aquesta decisió i els ordres que se'n derivin.

Aquest dilluns 23 d'agost, la vacuna Pfizer i BioNTech es va convertir en la primera en assegurar la validació completa de l'FDA, cosa que va provocar trucades als governs i empresaris privats, perquè les injeccions fossin obligatòries.

Les vacunes Covid-19 han estat disponibles als EUA des de desembre sota l'autorització d'ús d'emergència (EUA) de l'FDA. El text de la llei EUA estableix que els destinataris han de ser informats dels beneficis i riscos de la vacuna i tenir l'opció d'acceptar-la o rebutjar-la. Un llenguatge que va generar certa incertesa pel que fa als ordres dels empresaris, que generalment es consideren legals, va dir Dorit Reiss, professora d'UC Hastings Law: "Amb total aprovació, això s'elimina".

Després de l'anunci de l'FDA dilluns, CVS Health Corp, Chevron Corp, i Goldman Sachs van emetre ordres per a alguns treballadors.

Durant la pandèmia, tant la Comissió d'Igualtat d'Oportunitats en l'Ocupació com el Departament de Justícia van emetre una guia en suport de l'obligatorietat de vacunar-se, sempre que es fessin excepcions per condicions mèdiques i creences religioses.

Els experts legals van dir que és gairebé segur que els desafiaments a l'obligatorietat de posar-se les vacunes persistiran, particularment contra els empresaris públics o les universitats i col·legis públics, que involucren acusacions de governs que infringeixen els drets constitucionals d'un individu. Aquest argument no s'aplica als empresaris privats. Però mentre el govern exigeixi la vacuna com a condició per a l'ocupació o l'educació, els experts legals van dir que seran casos difícils de plantejar.

Noticias relacionadas

contador