dl shanghai china street scene generic city peoples republic of china pb
Sharecast / Wei Zhu via Pixabay

Els nous casos de Covid-19 es tornen a disparar a la Xina, que s'enfronta al seu brot més gran des dels primers dies de la pandèmia. Aquest dimarts es van duplicar els contagis respecte al dia anterior, passant de 1.337 dilluns a 3.507 casos nous. Una variant de ràpida propagació està posant a prova l'estratègia de tolerància zero del país.

La Xina, que havia mantingut a ratlla el virus des del brot inicial a la ciutat de Wuhan a principis del 2020, mira amb temor els més de 10.000 casos registrats durant les dues primeres setmanes de març, superant amb escreix els brots anteriors. Tot i això, les xifres són baixes en comparació amb altres parts del món.

La majoria dels nous casos es van donar a la província nord-oriental xinesa de Jilin, on se'n van reportar 2.601. Brots més petits han afectat més d'una dotzena de províncies i ciutats importants, incloent-hi Pequín, Xanghai i Shenzhen.

Jilin ha prohibit als residents sortir de la província i viatjar entre ciutats a dins. Els 9 milions de residents de Changchun, la capital provincial i un centre de fabricació d'automòbils, han estat tancats des de divendres mentre les autoritats fan repetides rondes de proves massives tant allà com a la ciutat de Jilin.

Més de 1.000 sanitaris han arribat des d'altres províncies juntament amb subministraments de resposta a la pandèmia, i la província ha mobilitzat 7.000 militars a la reserva per ajudar.

Noticias relacionadas

contador