sars cov 2 rapid antigen test covid

La Xina ha informat aquest diumenge de 1.807 nous casos locals simptomàtics de Covid-19, la xifra diària més alta en dos anys i més del triple de la del dia anterior, ja que l'augment de les infeccions a una província del nord-est del país està reduint els recursos sanitaris. Les autoritats no han esperat a l'hora d'imposar mesures com ara restriccions i confinaments.

El nombre de casos de transmissió interna amb símptomes confirmats notificats dissabte es va disparar respecte als 476 del dia anterior, segons van mostrar diumenge les dades de la Comissió Nacional de Salut. El recompte diari incloïa 114 persones inicialment classificades com asimptomàtiques que posteriorment van desenvolupar símptomes.

En alguns llocs com Shenzhen, la ciutat més gran del centre manufacturer de la província de Guangdong, va ordenar a totes les empreses que no estiguessin relacionades amb serveis públics essencials que suspenguessin la producció o fessin treballar els seus treballadors des de casa durant una setmana a partir de dilluns. Les aturades de producció inclouen el proveïdor d'Apple, Foxconn, segons informa CNBC.

Això suposa el tancament total de 17,5 milions de persones a la ciutat costanera, que és un important centre tecnològic fins al punt que se li anomena el Silicon Valley xinès, per lluitar contra l'augment dels casos de Covid-19. "Si el port també ha de tancar, podem afegir més interrupcions a la cadena de subministrament a la barreja global", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "Això significa que tot el sector, especialment el NASDAQ patirà una volatilitat elevada", afegeix per part seva Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade.

L'adjacent Hong Kong va anunciar que 300.000 persones estaven aïllades o en quarantena. La caiguda del petroli d'aquest dilluns també es pot deure en part a les expectatives que el consum intern de la Xina podria caure temporalment a causa dels tancaments de Covid.

El recompte de casos a la Xina és molt menor que el de molts altres països, però el nombre creixent podria complicar l'ambició de Pequín de suprimir el contagi al més aviat possible.

L'augment ha portat les autoritats sanitàries a permetre per primera vegada que el públic adquirís kits d'autodiagnòstic ràpid per ajudar a detectar les infeccions amb rapidesa, ja que alguns experts van afirmar que l'estratègia anterior de la Xina, basada en la prova de l'àcid nucleic, que requereix que els treballadors mèdics prenguin mostres, s'ha tornat més difícil amb la variant òmicron, que es propaga ràpidament.

La província nord-oriental de Jilin va notificar dissabte 1.412 nous casos simptomàtics locals, xifra que suposa el 78% del total nacional i un augment respecte als 134 del dia anterior.

L'augment "va demostrar que algunes zones locals, que s'enfronten a un ràpid augment de l'epidèmia, no tenen la capacitat d'ampliar els recursos mèdics, fet que ha provocat un ingrés limitat dels infectats a les instal·lacions centralitzades en un curt període de temps", va dir un funcionari provincial de Jilin en una roda de premsa.

contador