ep pfizer 20190606133810
EUROPA PRESS - Archivo

El vaccí contra el coronavirus que desenvolupen Pfizer i BioNTech és més a prop. Totes dues companyies han assegurat recentment que esperen passar l'examen regulador aquest mes d'octubre després de publicar dades addicionals sobre la fase inicial de l'estudi.

Totes dues companyies estan duent a terme els assajos d'aquesta Fase 1 tant a Alemanya com als Estats Units, país la borsa del qual van ajudar a aixecar aquest dijous amb l'optimisme d'un potencial tractament per a la malaltia.

D'acord amb les darreres informacions, el prototip de vaccí de Pfizer i BioNTech, denominat BNT162b2, per ara presenta molt pocs efectes secundaris. El full de ruta de totes dues companyies passa per obtenir l'aprovació de l'organisme regulador a l'octubre. Si ho aconseguissin, pretenen llançar al mercat més de 100 milions de dosis abans de finals d'any i 1.300 milions durant el 2021.

L'estudi va començar al juliol amb més d'11.000 participants procedents d'àrees especialment afectades pel virus. Totes dues companyies assenyalen que el vaccí ha estat ben tolerat, amb febre lleu o moderada en menys del 20% dels subjectes.

Noticias relacionadas

contador