ep muestras de una de las vacunas contra covid-19 que se someteran a ensayos clinicos
XINHUA / ZHANG YUWEI - Archivo

Les bones notícies relacionades amb la lluita contra la Covid-19 estan impulsant aquest dilluns les borses. D'una banda, hi ha novetats sobre el remdesivir, el medicament de Gilead Sciences que a principis de mes va ser aprovat per la Comissió Europea per a la seva comercialització. D'altra banda, hi ha notícies sobre el vaccí que estan desenvolupant conjuntament BioNTech i Pfizer, i que es troba entre les favorites per guanyar la carrera en la cerca d'una cura contra la Covid.

Un estudi ha demostrat que el remdesivir redueix la taxa de mortalitat del virus en un 62%. La directora de Gilead, Merdad Parsey, ha explicat que "comparteixen dades amb la comunitat investigadora el més ràpid possible amb l'objectiu de proporcionar actualitzacions transparents i oportunes sobre nous desenvolupaments" amb el fàrmac.

D'altra banda, Pfizer va revelar el divendres que començarà a fer proves a l'Argentina del vaccí contra el coronavirus que actualment produeix i es troba en fase clínica avançada, a només un mes després que comencessin les proves als Estats Units. El vaccí desenvolupat per BioNTech i Pfizer podria estar llest per a la seva aprovació a la fi d'any, segons ha declarat Ugur Sahin, conseller delegat de BioNtech, en una entrevista amb 'The Wall Street Journal'.

Les borses europees pugen més d'un 1% aquest dilluns impulsades per aquests avanços en els tractaments per combatre el coronavirus. L'Ibex avança un 1,17%, mentre que el Cac suma un 1,01% i el Dax, un 1,20%.

Noticias relacionadas

contador