illasalvadorcb1

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que estudiaran la possibilitat d'establir un toc de queda a tota Espanya, una mesura que s'està imposant a d'altres zones d'Europa per contenir la segona onada de la pandèmia de Covid-19. Tanmateix, ha avisat que per poder implantar-la caldria declarar l'estat d'alarma.

El toc de queda requereix la cobertura de l'estat d'alarma. Si decidíssim anar per aquest camí seria important saber si el PP està disposat a donar-hi suport, perquè és una mesura amb un horitzó temporal de més de 15 dies", ha assenyalat Illa aquest dimarts a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Per això, de moment, "ho analitzarem", "és una decisió que no està presa", "vull saber quins partits donarien suport a l'aplicació de l'estat d'alarma per al toc de queda", ha assegurat Illa, anunciant que serà una de les qüestions que es debatran aquest dijous a la reunió del Consell Interterritorial.

El ministre s'ha pronunciat d'aquesta manera després que hores abans el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, digués que s'està estudiant si demanar al Govern central que decreti el toc de queda, una fórmula que requereix implantar un estat d'alarma vigent fins al dissabte a la regió madrilenya, i que Illa ha descartat que es pretengui prorrogar-lo. Ha avançat que aquest dimarts analitzarà amb la Comunitat de Madrid, durant la reunió del Grup Covid-19 "alternatives amb empara legal per continuar prenent mesures estrictes que permetin reduir la incidència acumulada" a la regió.

D'altra banda, Illa ha subratllat que "vénen setmanes molt dures, ve l'hivern i la segona onada no és ja una amenaça sinó una realitat a tota Europa", recorda que "el virus no viatja sol " i que cal reduir la mobilitat i els contactes "amb l'esforç i la conscienciació de tots més que amb mesures legals". "És important que tots sàpiguen que cal estar en guàrdia i alerta i que no ens podem relaxar" i ha insistit en la higiene, l'ús de la màscara, la ventilació constant d'espais tancats i el distanciament social de dos metres com a mesures imprescindibles per combatre els contagis.

Noticias relacionadas

contador