viajar maleta turista
Pexels

El Govern ha inclòs els Estats Units al llistat de països els residents dels quals estan exempts de les restriccions per viatjar a Espanya, segons publica aquest dijous el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), segons informa Efe.

En virtut de l'ordre del Ministeri de l'Interior, també han quedat exempts de les limitacions derivades de la crisi sanitària de la Covid-19 altres països com Albània, Líban, República de Macedònia del Nord, Sèrbia i Taiwan.

L'ordre, que ha modificat els criteris de la norma anterior per a l'aplicació de les restriccions temporals de viatges des de tercers països a la Unió Europea, va entrar en vigor aquest dijous després de la seva publicació al BOE.

La Recomanació del Consell Europeu, sobre la restricció temporal dels viatges no essencials a la Unió Europea i el possible aixecament d'aquesta restricció, ha establert un llistat de tercers països els residents dels quals quedaran exempts de les restriccions de viatge a la Unió Europea.

La mesura ha estat modificada en successives ocasions per adaptar el llistat de tercers països a les circumstàncies epidemiològiques. D'aquesta manera, s'ha modificat la norma temporal de no acceptar els viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen per raons d'ordre públic i salut pública.

Així, els residents dels Estats Units, Albània, Líban, República de Macedònia del Nord, Sèrbia i Taiwan han quedat exempts de restriccions. A més, s'ha retirat la condició de reciprocitat a Hong Kong i Macau, ja presents anteriorment a la llista.

D'aquesta manera, els països que no es veuen afectats per la restricció temporal de viatges no imprescindibles de la UE han quedat així: Albània, Austràlia, Israel, Japó, Líban, Nova Zelanda, República de Macedònia del Nord, Rwanda, Sèrbia, Singapur, Corea de Sud, Tailàndia, el Regne Unit, Irlanda de Nord, els Estats Units i la Xina.

ESPANYA NO HA ESTAT INCLOSA A LA 'LLISTA VERDA'

Espanya s'havia emportat una patacada turística després que el Regne Unit no l'inclogués a la 'llista verda' de països als quals poder viatjar sense necessitat de realitzar una quarantena obligatòria a la tornada.

Encara que en un primer moment havia semblat que les Illes Canàries i les Balears sí que anaven a entrar dins de les recomanacions britàniques, finalment cap regió espanyola serà turisme verd per als britànics.

Noticias relacionadas

contador