boris johnson covid 20210514163753

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va reiterar aquest dilluns la intenció del govern de completar la desescalada a Anglaterra el 19 de juliol, però va advertir que 2021 serà un any "difícil" per viatjar a l'estranger.

Durant una visita a l'Institut Nacional de Control i Normes Biològiques, Johnson es va congratular que el ritme de la vacunació contra la COVID-19 "va vent en popa", però va remarcar que "serà, passi el que passi, un any difícil per viatjar". "Hi haurà problemes, hi haurà retards, em temo (...) la prioritat és mantenir el país segur i evitar que el virus torni", va agregar.

De forma paral·lela, va traslladar que "busca" establir una exempció a l'obligatorietat de guardar quarantena per a les persones que tinguin la pauta completa de la vacuna, però va insistir en la intenció de l'Executiu de "protegir" el país. No obstant, va reiterar la data de el 19 de juliol per completar la desescalada al Regne Unit, ha recollit la BBC.

En aquesta línia es va expressar també el ministre de Negocis, Energia i Estratègia Industrial de Regne Unit, Kwasi Kwarteng, que va assenyalar durant la jornada que és "improbable" que el Govern decideixi relaxar les restriccions encara vigents per la COVID-19 el 5 de juliol, després que l'executiu retardés un mes el següent pas del 'full de ruta' de la seva desescalada.

El govern britànic va apuntar el 19 de juliol com a data en què es completarà la desescalada a Anglaterra, encara que el primer ministre, Boris Johnson, havia deixat la porta oberta a avaluar si les restriccions restants podrien eliminar-se el 5 de juliol.

Noticias relacionadas

contador