ep el ministro de sanidad salvador illa comparece en rueda de prensa posterior al consejo de
Eduardo Parra - Europa Press

L'Espai de Cooperació anunciat entre el Govern de l'Estat i la Comunitat de Madrid ha tingut una primera setmana accidentada. La primera gran recomanació de l'Executiu, anunciada aquest divendres pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha estat ampliar a tota la capital les mesures de restricció. Isabel Díaz Ayuso, no obstant això, n'ha imposat només a vuit zones més de la ciutat.

La posada en escena ho ha dit tot: la compareixença en roda de premsa d'Illa s'ha fet només 15 minuts després que la de la Comunitat de Madrid.

Malgrat un clar gest de contra-programació per part del Govern, el ministre de Sanitat ha assegurat que "no faré retrets, mai no ho faré". A continuació, Illa ha enumerat quatre recomanacions que se li han traslladat a la Comunitat (com la de tancar tot Madrid i municipis amb més de 500 casos) i que la seva presidenta ha ignorat.

"Correspon a la Comunitat de Madrid explicar els raonaments pels quals han pres les mesures que han pres", ha assenyalat Illa, llançant la pilota a la teulada d'Ayuso. El més semblant a limitar la mobilitat a la capital ha estat la "forta recomanació" d'evitar qualsevol desplaçament innecessari.

Illa, seguint amb el seu discurs, ha reiterat que s'acosten "setmanes dures" per a Madrid i afirmat que "no hi valen les dreceres, i això és el que el Govern trasllada avui als ciutadans de Madrid i de tot el país". De cara a la pròxima reunió de l'Espai de Cooperació, el ministre de Sanitat ha destacat que hi assistirà amb "esperit constructiu de lleialtat, però amb molta claredat, amb l'objectiu de prendre el control de l'epidèmia".

Les paraules d'Illa arriben només un dia després que el ministre tornés a recordar que s'acosten "setmanes dures" per a la capital i demanant-li actuar amb "determinació".

Noticias relacionadas

contador