vacuna coronavirus portada

La vida quotidiana retornarà a la normalitat l'hivern vinent, o com a mínim això és el que vaticina un dels creadors de l'esperada vacuna contra la Covid-19 de Pfizer i BioNTech, el professor Ugur Sahin. "Estic segur que serà així", ha dit; creu que la vacuna podria reduir a la meitat la transmissió del virus. Per assolir aquest objectiu, és "absolutament essencial" enllestir les vacunes abans de la tardor.

"Aquest hivern serà dur. Per tant, no notarem cap gran impacte en les xifres d'infecció amb la nostra vacuna aquest hivern", ha dit Sahin, que també és cofundador i director executiu de BioNTech, a la BBC. "Si tot continua anant bé, començarem a lliurar la vacuna a la fi d'enguany, a partir de l'any que ve. El nostre objectiu és lliurar més de 300 milions de dosis de vacunes d'aquí a l'abril de l'any vinent, i això podria fer possible que comencéssim a notar-ne l'impacte", ha afegit.

D'altra banda, en ser preguntat sobre quant pot durar la immunitat al coronavirus, Sahin ha assegurat que BioNTech en tindrà una informació més clara durant les pròximes tres setmanes. Ara com ara, no se sap si la vacuna té la mateixa eficàcia en persones de més edat com en més joves. Una vacuna de reforç no hauria de ser "massa complicada", va dir Sahin, si es descobreix que la immunitat es redueix significativament al cap d'un any.

Noticias relacionadas

contador