vacuna biontech
Marco Verch

La cofundadora de BioNTech, Özlem Türeci, ha anunciat aquest divendres que trauran una vacuna contra la Covid-19 per a nens de cinc a onze anys "en poques setmanes". Es distribuirà primer a Alemanya, on els joves podran aconseguir una dosi de la marca a mitjans d'octubre.

"Durant les pròximes setmanes presentarem els resultats del nostre estudi sobre els nens d'entre cinc i onze anys de tot el món a les autoritats i demanarem l'aprovació de la vacuna per a aquest grup d'edat aquí a Europa", ha declarat la co-creadora en una entrevista. "Ja ens estem preparant per a la producció. La vacuna serà la mateixa, però menys dosificada i té menys omplert", ha afegit.

Les dades de l'anàlisi duta a terme per la farmacèutica es troben ja disponibles. La pròpia BioNTech ha qualificat els resultats de "bons", faltant només l'autorització de les entitats competents. Per a finals de 2021 s'espera aconseguir més informació de l'estudi sobre nens més petits, a partir de sis mesos d'edat. Amb la qual cosa, totes les franges d'edat podrien cobrir-se per al pròxim any.

L'altre fundador de la marca alemanya, Ugur Sahin, ha insistit que la població indecisa s'ha de vacunar. "Com a societat, a Alemanya encara tenim al voltant de 60 dies per evitar un hivern molt dur", ha declarat Sahin. "Hem de fer el que puguem per mobilitzar la major quantitat de persones possible en aquests dos mesos."

Al país germànic tots els partits polítics, a l'igual que els ministres, han rebutjat l'obligatorietat d'administrar dosis contra el coronavirus. No obstant això, a la pràctica Alemanya ha pres una sèrie de mesures per pressionar els seus ciutadans a vacunar-se. Un exemple d'això és la normativa 2G, que exclou l'accés a espais tancats i determinats serveis a aquells que no vulguin rebre algun dels vials per fer front al virus.

Noticias relacionadas

contador