ep vacuna de astrazeneca contra la covid
GVA
108,78£
  • -1,46£
  • -1,32%

Àustria ha anunciat que retira un lot de vacunes d'AstraZeneca contra la COVID-19 com a mesura de precaució després de la mort d'una persona i la malaltia d'una altra després de ser immunitzades. La morta, de 49 anys, va morir deu dies després de rebre la vacuna a causa de "greus trastorns de coagulació", s'ha assenyalat que no existeix, en principi, relació causal entre els fets i el fàrmac.

La dona era infermera a l'Hospital de Zwettl (Baixa Àustria), una altra companya de treball de 35 anys va tenir una embòlia pulmonar després de ser immunitzada i es troba interna en aquesta clínica, encara que el seu estat millora.

"Actualment no hi ha indicis d'una relació causal amb la vacunació. Sobre la base de les dades clíniques conegudes, no s'hi pot establir una relació causal, ja que les complicacions trombòtiques no es troben entre els efectes secundaris coneguts o típics de la vacuna en qüestió", ha explicat l'Agència Federal de Seguretat Sanitària (BASG).

Encara que aquesta agència ha assenyalat que no hi ha dades clíniques que puguin suposar un "motiu de preocupació" sobre la fiabilitat de la vacuna d'AstraZeneca, seguint el principi de prevenció ha decidit no administrar les dosis sobrants del lot ABV 5300 del fàrmac que es va usar amb la morta i la seva companya.

Noticias relacionadas

contador