cartel astrazeneca portada

L'Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat llum verda a la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford aquest divendres. D'aquesta manera es converteix en el tercer medicament aprovat, després del de Pfizer i el de Moderna.

El vistiplau de l'EMA es produeix en un moment molt delicat per a la farmacèutica, que està immersa en una guerra amb la Unió Europea. L'organisme comunitari l'acusa d'estar fent negoci amb les dosis després que aquesta hagi informat que incomplirà el contracte signat.

Això ha portat la UE ha publicar el document signat, però, se n'ha ocultat certa informació, com les dosis previstes o el preu acordat.

Aquest divendres està sent un dia de moltes novetats en la lluita contra la Covid-19. Dues farmacèutiques han publicat les dades de les seves vacunes, Johnson & Johnson i Novavax. La primera ha comunicat una eficàcia del 66%, una mica menor a la de la resta de les seves competidores, encara que en aquest cas la novetat recau és que en cal una sola dosi.

En el cas de Novavax ascendeix fins al 89%, una xifra que està sent molt celebrada al mercat, les seves accions estan disparades i ascendeixen a prop d'un 70%. En aquest cas la part negativa és que ha estat provada contra la soca sud-africana i 'només' en protegeix un 50%.

contador