tecnicas reunidas portada
9,28€
  • 0,06€
  • 0,60%

Técnicas Reunidas ha reportat un benefici d'1,2 milions d'euros al primer trimestre, comparat amb els 61 milions d'euros que va perdre al mateix trimestre de l'any anterior, segons un comunicat de la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Les vendes totals van assolir els 773 milions d'euros al primer trimestre del 2022, amb un augment de l'1% enfront del primer trimestre del 2021; i un augment del 10% en comparació amb el darrer trimestre del 2021. Aquest és el primer trimestre des de l'inici de la Covid que mostra una recuperació en les vendes tant de forma anual com trimestral. Aquesta recuperació serà més visible a la segona meitat del 2022, ja que els projectes reprogramats estaran aportant més a les vendes, algunes de les adjudicacions de l'any passat entraran en etapes més avançades i s'assolirà un major ritme en l'èxit de fites en aquells projectes que actualment es troben en execució.

No obstant això, la companyia està monitoritzant molt de prop l'entorn actual de la cadena de subministrament i les matèries primeres, ja que els esdeveniments a Ucraïna i els confinaments a la Xina estan augmentant les pertorbacions al sector.

L'EBIT al primer trimestre del 2022 es va situar als 7,1 milions d'euros, xifra que suposa un marge del 0,9%. L'EBIT ajustat es va situar als 12,8 milions d'euros, xifra que significa un marge EBIT ajustat de l'1,7%.

Els ajustaments d'EBIT pugen fins als 5,7 milions d'euros. Són despeses extraordinàries netes i provisions per l'impacte de la pandèmia de la Covid en l'execució de projectes que no s'espera recuperar per part dels clients. En aquest trimestre reflecteixen principalment l'efecte dels costos Covid, en què s'havia incorregut prèviament, i que es meriten ara en el compte de pèrdues i guanys a mesura que el grau d'avenç dels projectes que es van veure afectats per Covid va progressant.

La posició de caixa neta al final del primer trimestre del 2022 es va situar als 61 milions d'euros. Aquesta quantitat inclou 175 milions d'euros relacionats amb el Préstec Participatiu (PPL) rebut el febrer del 2022. L'evolució de la posició de caixa neta encara reflecteix els efectes negatius de la pandèmia i l'evolució del capital circulant durant el període Covid.

Actualment, la companyia espera unes vendes per al 2022 al voltant dels 4.000 milions d'euros i un marge EBIT superior al 2%. A més, la companyia espera que les adjudicacions se situïn al voltant dels 4.000 milions d'euros.

"Tornem lentament a la normalitat de manera progressiva: les vendes i la utilització de la nostra capacitat han millorat, i els beneficis i marges operatius han tornat a ser positius, tot i que hem de gestionar nous reptes relacionats amb els esdeveniments a Ucraïna i la Xina", ha manifestat Juan Lladó, President de Técnicas Reunidas.

Noticias relacionadas

contador