ep archivo   planta de tecnicas reunidas
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

Técnicas Reunidas ha signat un contracte de 264 milions de dòlars amb YPF per a l'optimització de la seva planta de Luján de Cuyo (Mendoza, Argentina). A més, la companyia avança en l'execució del projecte d'ampliació del complex integrat de producció d'ExxonMobil a Singapur, a l'illa de Jurong (Singapur).

  • 10,33€
  • 5,41%

Pel que fa al contracte a Argentina, el projecte permetrà que la instal·lació compleixi les noves especificacions sobre combustibles i aconseguir significatives millores mediambientals.

YPF va adjudicar a Técnicas Reunidas el 2019 un contracte per a l'estimació de costos del projecte de millora de la planta segons un esquema "en llibre obert" (FEED-OBE). L'empresa espanyola continuarà ara amb un nou contracte per a la compra i la gestió de la construcció de les noves unitats d'hidrotractament i de producció d'hidrogen, així com de diversos sistemes auxiliars.

Técnicas Reunidas supervisarà la construcció de mòduls i el muntatge electromecànic de les noves unitats que durà a terme AESA (empresa constructora del grup YPF). El termini estimat d'execució de projecte és de 40 mesos.

Per als analistes de Banc Sabadell, és una notícia "positiva d'impacte limitat". Com expliquen, aquesta adjudicació representaria al voltant del 5,7% de la guidance de contractació anual donada per la companyia per al 2022 de 4.000 milions d'euros. A més, suposa sobre el 2,1% de la cartera de comandes fins ara (uns 10.693 milions d'euros). "Per la banda negativa, els dubtes continuen estant als marges on seguim esperant pressió no només per la forta competència existent sinó per l'increment dels costos de producció davant l'escalada de preus de les matèries primeres", apunten.

D'altra banda, sobre el projecte d'ExxonMobil a Singapur, aquest any, Técnicas Reunidas intensificarà les activitats de construcció a l'emplaçament, per a la qual cosa té previst mobilitzar més de 250 persones. També s'incrementaran les activitats de construcció als tallers de Tailàndia, on es fabricaran i acoblaran els mòduls que posteriorment es lliuraran a Singapur. Técnicas Reunidas mobilitzarà uns 200 especialistes en aquests tallers.

El projecte va ser adjudicat a l'empresa espanyola al primer trimestre del 2019 a través d'un contracte EPC (enginyeria, aprovisionament i construcció) per uns 1.500 milions de dòlars. Aquest contracte és una continuació del contracte d'enginyeria bàsica estesa (FEED) per a la mateixa instal·lació, que va ser completat per uns 150 enginyers de Técnicas Reunidas.

Més de 500 enginyers han treballat des del 2019 en el desenvolupament de l'enginyeria de detall i compres del projecte, confirmant així la seu madrilenya de la companyia com a centre d'excel·lència en enginyeria.

contador