dl siemens energy logo dax frankfurt energy gas power siemens gamesa wind engineering logo
Sharecast graphic / Josh White

La pèrdua neta de Siemens Energy al seu any fiscal 2022 (finalitzat el 30 de setembre) va ser de 647 milions d'euros, incloent-hi 200 milions de pèrdues procedents de Rússia, enfront dels números vermells de 560 milions d'euros l'any anterior.

La companyia ha dit en un comunicat que, a causa de l'augment de les pèrdues i dels reptes als quals s'enfronta ara i al proper any, el consell d'administració de Siemens Energy proposarà al Consell de Supervisió no proposar un dividend per al 2022 en el seu junta anual d'accionistes de febrer del 2023.

Els ingressos van disminuir un 2,5% en termes comparables, fins als 29.000 milions d'euros, afectats per la pèrdua d'ingressos a Rússia. Així mateix, Siemens Energy ha explicat que el creixement en Gas i Energia es va veure més que compensat pel descens a Siemens Gamesa, "que va patir problemes que van des dels costos dels materials fins als problemes de la cadena de subministrament". En termes nominals, els ingressos de Siemens Energy van créixer un 1,8%.

La rendibilitat de l'any complet es va veure afectada pels costos de reestructuració, sobretot a causa del tancament d'activitats a Rússia (uns 200 milions d'euros), i els costos interns de reestructuració i integració a Siemens Gamesa. Siemens Energy ha avançat que espera que la finalització de la reestructuració a Rússia no tingui més impactes financers significatius.

La cartera de comandes de 97.400 milions d'euros va assolir un nou rècord, ja que les comandes de Siemens Energy van augmentar fins als 38.300 milions d'euros l'any fiscal. Aquest creixement va ser impulsat principalment pel segment de Gas i Energia.

L'EBITA ajustat abans de partides especials es va reduir fins als 379 milions d'euros enfront dels 661 milions d'euros aconseguits l'exercici 2021. Mentre Gas i Energia es va beneficiar del seu pla de reestructuració i va experimentar un fort augment de l'EBITA ajustat, aquest increment es va veure més que compensat per una major pèrdua a Siemens Gamesa, a causa de les dificultats en la posada en marxa de la plataforma terrestre 5.X i els retards a la cadena de subministrament.

El flux de caixa lliure abans d'impostos va augmentar fins als 1.503 milions d'euros l'any fiscal 2022, per sobre de les expectatives, impulsat pels pagaments anticipats de comandes al segment de Gas i Energia. Aquest flux de caixa lliure ha permès Siemens Energy comprometre 1.150 milions d'euros en efectiu per a l'oferta pública d'adquisició voluntària en efectiu de Siemens Gamesa, ha explicat l'empresa. Això, juntament amb un bo convertible obligatori, ha reduït la línia de crèdit pont per a l'oferta a 2.000 milions d'euros.

"En un any difícil, hem aconseguit tornar a obtenir resultats sòlids al nostre negoci de Gas i Energia, mentre que Siemens Gamesa no va complir les expectatives. A Gas i Energia, el nostre programa d'excel·lència operativa està donant resultats. També ha estat important alinear la estructura del nostre grup amb les necessitats futures. Proporcionarem més transparència sobre el rendiment del negoci, les jerarquies més planes ens donen la capacitat de prendre decisions més ràpidament. La integració de Siemens Gamesa ajudarà a millorar la rendibilitat del nostre negoci eòlic i el permetrà desenvolupar tot el seu potencial”, ha declarat Christian Bruch, president i CEO de Siemens Energy.

Noticias relacionadas

contador