ep archivo   parque eolico de siemens gamesa en grecia
SIEMENS GAMESA - Archivo

El Consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat aquest dilluns l'oferta pública voluntària d'adquisició d'accions de Siemens Gamesa Renewable Energy formulada per Siemens Energy.

  • 18,05€
  • 0,00%

L'oferta s'adreça al 100% del capital social de Gamesa compost per 681.143.382 accions de 0,17 euros de valor nominal cadascuna, admeses a negociació a les Borses de Valors de Madrid, Barcelona, ​​Bilbao i València i integrades al Sistema d'Interconnexió Borsari.

De l'oferta se n'exclouen 456.851.883 accions, representatives del 67,07% del capital que pertanyen a l'oferent i estan immobilitzades, per la qual cosa l'oferta s'estén a l'adquisició de 224.291.499 accions (32,93% del capital).

El preu de l'oferta és de 18,05 euros per acció i, encara que no és necessari per tractar-se d'una oferta de tipus voluntari, es considera suficientment justificat als efectes del que preveu l'article 130 del text refós de la Llei del mercat de Valors i als articles 9 i 10 del Reial decret 1066/2007, de 27 de juliol, sobre el règim de les ofertes públiques d'adquisició de valors.

La CNMV, en la seva anàlisi, ha tingut en compte en aquest sentit l'informe de valoració presentat per l'oferent i la seva actualització. Addicionalment, ha rebut assessorament extern que, en la seva anàlisi, ha conclòs que el seu rang de valoració està alineat amb el de l'informe preceptiu aportat per l'oferent.

Siemens Energy exigirà la venda forçosa o squeeze-out, que comportaria l'exclusió de negociació de Gamesa, si se'n compleixen els requisits. En cas contrari, i si l'oferent arriba almenys al 75% del capital, ha de promoure l'exclusió mitjançant el procediment d'exclusió a excepció d'opa de l'article 11.d del RD d'opes.

En garantia de l'operació s'han presentat avals i un dipòsit per import total de 4.048.461.556,96 euros.

El termini d'acceptació serà de 36 dies naturals a partir del dia hàbil borsari següent a la publicació del primer anunci amb les dades essencials de l'oferta, finalitzant també en dia hàbil borsari.

Noticias relacionadas

contador