dl siemens energy logo dax frankfurt energy gas power siemens gamesa wind engineering logo
Sharecast graphic / Josh White

Siemens Energy tornarà a formar part del DAX des del 19 de setembre. Així ho va anunciar aquest dilluns, al tancament del mercat, Deutsche Boerse, l'operador borsari alemany. La companyia energètica entrarà a l'índex en substitució de HelloFresh, una empresa dedicada al lliurament de kits de menjar.

Així, Siemens Energy tornarà a formar part del principal índex de la borsa alemanya. Cal recordar que va abandonar el selectiu a principis d'any, tot i que només ha trigat uns mesos a recuperar el seu lloc. Recentment la companyia ha estat al punt de mira per les seves diferències amb Gazprom sobre les obres de reparació del gasoducte Nord Stream 1. I és que la companyia és encarregada del subministrament de les turbines que posen en funcionament la planta.

Aquest dilluns es van anunciar diversos canvis a la família d'índexs DAX. Així, a més de l'entrada de Siemens Energy al principal selectiu alemany, el DAX 40 (l'any passat es va ampliar a 40 empreses des de 30, en el que va ser la seva revisió més gran de la història), també hi haurà canvis a partir del 19 de setembre als índexs MDAX, SDAX i TecDAX.

Tots ells "representen les empreses més grans al Mercat Regulat de la Borsa de Valors de Frankfurt", ha destacat Deutsche Boerse. Entre els canvis a l'índex MDAX de mitjana capitalització, cal destacar la incorporació de HelloFresh en substitució de Siemens Energy, mentre que la gasista alemanya Uniper, que ha estat rescatada pel govern alemany, serà degradat a l'SDAX de petita capitalització.

L'operador de la borsa avalua periòdicament la composició dels índexs utilitzant les dades de negociació per mesurar el valor de mercat i el volum d'operacions com a base per decidir quines empreses s'hi han d'incloure i quines treure'n.

Els valors que entren i surten es revisen cada tres mesos. La propera revisió programada de la família d'índexs DAX està prevista per al 5 de desembre de 2022.

Noticias relacionadas

contador