ep sede de sacyr
SACYR - Archivo

El resultat net atribuïble de Sacyr va ser de 32 milions d'euros durant el primer trimestre de 2020, la qual cosa suposa un 16% menys que al mateix període de l'any anterior, segons ha informat la companyia aquest dimarts en un comunicat, en el qual destaca l'afectació de la Covid-19. A més, ha realitzat una provisió de 30 milions d'euros "per prudència" i en vista de l'"actual incertesa" enmig d'aquesta crisi en els comptes del primer trimestre de l'any.

  • 3,38€
  • 0,78%

Sacyr va obtenir un EBITDA de 166 milions d'euros fins a març, un 16% més que el registrat al primer trimestre de 2019. Expliquen que al voltant del 80% de l'EBITDA procedeix d'actius concessionals distribuïts entre les tres divisions de negoci.

Per part seva, els ingressos van créixer l'1% entre gener i març, fins als 985 milions, i va millorar la rendibilitat dels negocis al primer trimestre, un dels objectius clau per a la companyia. El marge d'EBITDA va augmentar en 210 punts bàsics, fins arribar a un 16,8%.

Per activitats, durant el primer trimestre, Sacyr va registrar un creixement a les seves tres àrees de negoci. L'EBITDA d'Enginyeria i Infraestructures va créixer a un ritme del 35%, el de Concessions un 8%, i el de Serveis, un 5%. Mentrestant, respecte a la cartera d'ingressos futurs, va tancar el trimestre en 40.595 milions d'euros. A Europa, 50%, a LATAM 46%, a Amèrica del Nord 1% i a d'altres països un 3%, gràcies al gran èxit en l'adjudicació de diferents projectes.

La companyia destaca que ha reforçat la seva presència a Llatinoamèrica amb diversos projectes a Xile i als EUA, on ha obtingut la construcció d'una variant de la carretera US59 a Texas. A Espanya creix amb contractes a les tres divisions de negoci.

El grup que presideix Manuel Manrique assegura que els seus negocis de construcció, concessions i serveis "continuen mostrant la fortalesa operativa dels últims trimestres malgrat l'impacte" de la crisi del coronavirus. Segons va detallar, està realitzant les oportunes gestions per "minimitzar" aquest impacte, per considerar que "es tracta d'una situació conjuntural" que, conforme a les seves "estimacions més actuals, no compromet la realització de les seves activitats bàsiques, si bé s'estan adaptant tenint en compte les circumstàncies".

AUGMENTA EL SEU DEUTE

El deute net del grup es va situar en 4.438 milions d'euros a tancament de març, comparat amb 4.315 milions al tancament de 2019. L'augment es deu, en gran mesura, a l'activitat inversora de la companyia en nous projectes concessionals. La companyia va continuar amb la seva estratègia de rotació d'actius madurs amb la desinversió del 95% de l'Autovia del Guadalmedina. El 47,5% ja està formalitzat i el 47,5% restant està pendent de les corresponents autoritzacions. L'import global de les dues operacions és de 455 milions d'euros.

Sacyr manté una política regular de dividends. Al febrer va repartir un 'scrip dividend' d'una acció nova per cada 46 de les antigues.

Les previsions de tresoreria del grup per a 2020 mostren disponibilitat de liquiditat sense tensions, atès que una gran part del finançament té venciments en el llarg termini. A més, s'han incrementat d'una manera significativa les línies de crèdit disponibles amb les quals es tenen coberts els venciments d'enguany.

PARTICIPACIÓ EN REPSOL

Sacyr explica que té totalment cobert el risc financer de possibles baixades del preu de l'acció de Repsol, i continua amb la gestió activa de la seva participació a la petroliera. La companyia ha decidit a més ajustar a la baixa el valor comptable de la seva participació del 8% de Repsol, de manera que l'ha situat en 9,66 euros per acció, import un 30,6% inferior respecte al de 13,93 euros en què la va fixar al finals de 2019.

Sacyr es va anotar a més una contribució negativa de 25 milions als resultats trimestrals en virtut de la part del resultat del grup energètic que s'apunta pel seu percentatge al seu capital.

Noticias relacionadas

contador