solaria portada

Solaria (+4%) és un dels millors valors de l'IBEX 35 aquest dimecres. La companyia celebra en borsa uns bons resultats, que passen entre altres magnituds per haver guanyat un 60% més després d'impostos durant la primera meitat de l'any. Concretament, 25,8 milions d'euros.

  • 9,57€
  • 0,68%

Així ho ha anunciat la pròpia empresa a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV aquest dimecres. Al seu torn, l'import net de la xifra de negoci del grup ha crescut un 86%, fins als 42,9 milions.

Per la seva banda, l'EBITDA de Solaria fins al juny ha estat de 42,4 milions (+89%), el seu EBIT, de 33,3 milions (+124%), i el seu benefici abans d'impostos de 25,7 milions (+210%). Durant el primer semestre, les vendes netes del grup han ascendit fins als 42,9 milions, xifra que suposa un increment de 86% respecte al mateix període de l'any anterior.

L'increment en l'epígraf de despeses d'explotació es deu als costos meritats per l'impost del 7% de la generació d'energia elèctrica al llarg de l'exercici 2021 per les noves plantes fotovoltaiques instal·lades.

Aquests resultats suposen un creixement de la caixa del grup d'any a any, la qual és utilitzada per a la inversió (+138 milions) en els nous projectes sense necessitat d'utilitzar la caixa anteriorment generada, creant un balanç cada dia més sòlid.

En paraules de president de Solaria, Enrique Díaz-Tejeiro: "La instal·lació massiva d'energia solar fotovoltaica és l'única resposta per evitar preus energètics insostenibles. Amb una cartera de projectes de més de 14 GW, Solaria es troba en una posició immillorable per participar en aquest objectiu."

Noticias relacionadas

contador