ep archivo   enel americas absorbera activos renovables en america central y del sur
ENEL GREEN POWER - Archivo

El govern espanyol, a través del Ministeri de Transició Ecològica, ha publicat un aclariment al seu reial decret mitjançant el qual retallarà fins a 2.600 milions d'euros els beneficis obtinguts per les elèctriques. L'Executiu va precisar que l'impacte es traslladarà a les nuclears i a les hidràuliques, però que n'exclourà les energies renovables amb contractes de llarg termini (PPAs) signats, en línia amb el que s'havia anticipat la setmana passada.

  • 19,27€
  • 2,72%
  • 9,57€
  • 0,68%

Per poder evitar la retallada, els generadors hauran de presentar a través dels seus representants de mercat els detalls de la contractació a termini, que estigui feta amb un preu fix, és a dir que no estigui indexada; i per tant assumeixi la pujada dels preus del gas, i que no correspongui a contractes de les grans elèctriques amb les seves pròpies comercialitzadores.

La notícia ha estat molt ben rebuda en borsa per companyies com Solaria, Acciona Energia o Audax Renovables, encara que en part ja havia estat descomptada divendres passat.

"Notícia positiva per a les renovables. En qualsevol cas, aquesta mesura facilita a partir d'ara recursos judicials davant el Suprem per la discriminació que produeix la mesura per tecnologies o estructures de cobertura (PPA/contractes bilaterals), especialment per part de les integrades, atès que per a elles no aplicaria aquesta mesura (en comptar amb un elevat pes de contractes bilaterals amb les seves pròpies comercialitzadores) segons el govern, tot i que segueix sent molt dubtós el text", expliquen des de Banc Sabadell.

"Per a les renovables, en Solaria aquest canvi deixaria un impacte mínim pels 6 mesos d'aplicació. En el cas d'Acciona/Acciona Energia, el pes dels PPAs a Espanya seria limitat, tot i que sí estimem que al voltant del 25% de la seva producció a Espanya per als propers 6 mesos podria comptar amb cobertures del preu del pool", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador