ep comunicado philips aumenta su valor de marca en el informe best global brands 2022 de interbrand
ROYAL PHILIPS

Philips també s'ha sumat a l'onada d'acomiadaments anunciats per les empreses aprofitant la presentació de resultats. Si escau, ha dit que suprimirà 6.000 llocs de treball i que la meitat es materialitzarà aquest any. Ho ha dit després de presentar els comptes del quart trimestre i explicar que ha perdut 105 milions d'euros enfront del benefici de 151 milions de l'any anterior.

La pèrdua per acció durant els darrers tres mesos de l'any ha estat de 0,12 euros, enfront del benefici de 0,18 euros de fa un any. Tot i això, el resultat d'explotació ha crescut fins als 171 milions d'euros, enfront dels 162 milions de l'any anterior.

L'EBITA ajustat s'ha situat als 651 milions d'euros, o el 12% de les vendes, al quart trimestre. Fa un any va ser de 647 milions d'euros o el 13,1% de les vendes. Les vendes del grup han pujat a 5.420 milions d'euros, un 10% més que els 4.940 milions de l'any anterior.

Philips ha explicat que la cartera de comandes continua sent sòlida, tot i que ha reconegut que l'entrada de comandes comparables ha baixat un 8% durant el trimestre a causa de la menor demanda de productes relacionats amb la Covid-19 en comparació amb el 2021 i les accions de la companyia per millorar el perfil de marges de la cartera de comandes.

A més, Philips ha dit que té la intenció de presentar a la Junta General d'Accionistes del 2023 una proposta per pagar un dividend de 0,85 euros per acció, i distribuir aquest dividend en accions.

Amb vista al futur, la companyia ha afirmat que espera aconseguir un creixement de les vendes comparables d'un dígit baix i un marge EBITA ajustat d'un dígit alt el 2023. Així mateix, estima que el començament d'any serà "lent" tenint en compte l'alentiment de la demanda dels consumidors i una millora gradual de la conversió de la cartera de comandes durant el 2023, amb millores al llarg de l'any recolzades per les accions en curs en matèria de productivitat, preus i altres.

MÉS ACOMIADAMENTS DELS PREVISTOS

Tot i això, ha anunciat els esmentats acomiadaments. La companyia holandesa ha dit que suprimirà 6.000 llocs de treball per restablir la rendibilitat després de la retirada d'aparells respiratoris, que va suposar la pèrdua del 70% del valor de mercat. Tal com ha explicat, la meitat de les retallades d'ocupació es duran a terme aquest any, i l'altra meitat es farà el 2025.

Cal recordar que al mes d'octubre passat Philips va presentar un pla per reduir la seva plantilla en un 5%, és a dir, en 4.000 persones, per afrontar les conseqüències de la retirada de milions de respiradors utilitzats per tractar l'apnea del son pel temor que l'escuma emprada als aparells pogués resultar tòxica.

Els acomiadaments hauria de portar Philips a aconseguir un marge de beneficis de menys de deu punts, mesurat pels beneficis ajustats abans d'interessos, impostos i amortització (EBITA), per al 2025, i a un marge d'entre deu i deu punts més enllà d'aquest any, amb un creixement de les vendes comparables d'un dígit, segons els càlculs de la companyia.

"Philips no està aprofitant tot el potencial de la seva sòlida posició al mercat, ja que s'enfronta a una sèrie d'importants reptes operatius", ha afirmat Roy Jakobs, nou conseller delegat del grup. A més, el directiu ha remarcat que l'organització simplificada també hauria de millorar la seguretat i la qualitat dels pacients i la fiabilitat de la cadena de subministrament.

En qualsevol cas, Jakobs ha assegurat que l'empresa seguirà invertint el 9% de les vendes en investigació i desenvolupament, però se centrarà en "menys projectes, amb més recursos i de més impacte".

Noticias relacionadas

contador