dl philips koninklijke philips royal philips amsterdam netherlands dutch technology healthcare electronics office headquarters logo sign pd
Sharecast / public domain image

Philips s'enfonsa al voltant d'un 9% a la borsa aquest dimecres després d'anticipar uns resultats del tercer trimestre "clarament pitjors del que s'esperava", segons destaquen els experts. A més, la companyia ha rebaixat novament la guidance per al 2022. Philips comunicarà els resultats definitius el proper 24 d'octubre.

L'empresa holandesa de tecnologia sanitària ha dit aquest dimecres que els seus resultats del tercer trimestre "es van veure afectats en gran mesura per les contínues dificultats de la cadena de subministrament, que van ser més importants del previst i van afectar els lliuraments i les instal·lacions dels clients".

Philips ha avançat que espera unes vendes d'aproximadament 4.300 milions al període, amb un descens de les vendes comparables d'aproximadament el 5%.

Com a conseqüència de les vendes més baixes, preveu que l'EBITA ajustat del grup per al trimestre sigui d'uns 210 milions d'euros o aproximadament el 5% de les vendes.

Philips ha comunicat també que preveu registrar un càrrec de 1.300 milions d'euros al tercer trimestre pel deteriorament del fons de comerç del seu negoci de Somni i Cures Respiratòries (Philips Respironics) a causa de les revisions de les previsions financeres d'aquest negoci.

Després del fort creixement de l'entrada de comandes comparables del 47% al tercer trimestre de l'any passat, l'entrada de comandes comparables de Philips al tercer trimestre del 2022 va disminuir aproximadament un 6%, ha dit l'empresa. "La relació entre la cartera de comandes es va mantenir forta a 1,18 i la cartera de comandes d'equips va continuar creixent durant el trimestre", ha precisat.

ACCIONS PER MILLORAR EL RENDIMENT

Philips està accelerant les iniciatives de productivitat i altres accions per mitigar els vents en contra actuals, que es detallaran amb més precisió el 24 d'octubre, ha explicat. Com a conseqüència de la iniciativa anunciada anteriorment per millorar la productivitat en R+D canviant l'enfocament a menys projectes i amb més recursos a la cartera d'innovació, Philips espera registrar un càrrec no monetari al tercer trimestre d'aproximadament 165 milions d'euros.

PERSPECTIVES

De cara al futur, Philips continua esperant un segon semestre millor que el primer del 2022. No obstant, la companyia veu interrupcions perllongades a la cadena de subministrament i un empitjorament del context macro. En conseqüència, ara espera un descens de les vendes comparables d'un dígit mitjà per al quart trimestre del 2022 amb un marge EBITA ajustat d'un dígit a dos dígits.

Noticias relacionadas

contador