dl philips koninklijke philips royal philips amsterdam netherlands dutch technology healthcare electronics office headquarters logo sign pd
Sharecast / public domain image

Mal tercer trimestre per a Philips. El grup va registrar una pèrdua neta de 1.300 milions d'euros entre el juliol i el setembre, enfront d'un benefici net de 3.000 milions d'euros fa un any. A més, la companyia ha anunciat que planeja retallar 4.000 llocs de treball.

És una "decisió difícil, però necessària de reduir immediatament la nostra força laboral en aproximadament 4.000 llocs a tot el món", ha assenyalat el nou director executiu de Philips, Roy Jakobs, destacant la "necessitat d'una millor execució".

Philips calcula que aquesta reorganització generarà uns estalvis anuals de 300 milions d'euros.

Pel que fa als pitjors resultats, la companyia ha explicat que es deu als desafiaments operatius i als problemes de la cadena de subministrament, a la qual cosa cal sumar un entorn macroeconòmic en deteriorament. Philips "s'enfronta a nombrosos reptes i els nostres resultats així ho reflecteixen", ha afirmat Jakobs.

Per als analistes de Banc Sabadell, aquests són uns resultats "sense sorpreses en allò estrictament operatiu, però que tornen a demostrar la debilitat actual de la companyia". Encara que creuen que l'anunci de reducció de la massa laboral "serveix per traslladar un missatge que l'ambició del nou management és resoldre els problemes a curt termini, no creiem que davant la manca de detalls concrets això pugui servir de game changer per a la acció".

Noticias relacionadas

contador