ep logo de microsoft en el mobile world congress mwc 2023 durante la segunda jornada a 28 de febrero
David Zorrakino - Europa Press

Microsoft ha donat a conèixer els seus resultats empresarials corresponents al primer trimestre del seu any fiscal 2024, en què ha informat d'un benefici net de 22.300 milions de dòlars, xifra que suposa un augment del 27% respecte al mateix període de l'any anterior.

  • 420,21$
  • -0,19%

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 2,99 dòlars, un 27% més, i per sobre del que anticipava el consens, 2,65 dòlars per títol.

Després de la publicació de l'informe de guanys, les accions de Microsoft avancen al voltant d'un 2% a la sessió de Wall Street.

En el cas dels ingressos, han estat de 56.500 milions de dòlars, xifra que suposa un augment del 13% i una millora enfront dels 54.500 milions de dòlars anticipats pel consens.

Els ingressos en productivitat i processos comercials han crescut un 13%, fins a situar-se en 18.600 milions de dòlars. Els ingressos per productes comercials i serveis al núvol d'Office han augmentat un 18%.

Els ingressos de LinkedIn han experimentat un increment del 8%, així com els ingressos per productes i serveis al núvol de Dynamics, que han crescut un 22%.

Intelligent Cloud ha registrat uns ingressos de 24.300 milions, xifra que suposa una pujada del 19%, en què han destacat els ingressos per productes de servidor i serveis al núvol, que van augmentar un 21%, impulsats per Azure i altres ingressos per serveis al núvol que van créixer un 29%.

Els ingressos a Més informàtica personal han estat de 13.700 milions de dòlars, dins dels quals, els ingressos d'OEM de Windows van pujar un 4%, els ingressos per productes comercials i serveis al núvol de Windows van augmentar un 8%, els ingressos per contingut i serveis de Xbox van avançar un 13%, els ingressos per publicitat en cerques i notícies, excloent-ne els costos d'adquisició de trànsit, van augmentar un 10% i els ingressos per dispositius van disminuir un 22%.

Microsoft va tornar 9.100 milions de dòlars als accionistes en forma de recompra d'accions i dividends al primer trimestre de l'any fiscal 2024.

"Estem fent que l'era de la IA sigui real per a les persones i les empreses de tot el món", ha afirmat Satya Nadella, president i conseller delegat de Microsoft. "Estem incorporant ràpidament IA a cada capa de la pila tecnològica i a cada funció i procés empresarial per impulsar guanys de productivitat per als nostres clients", ha afegit.

"L'execució consistent per part dels nostres equips de vendes i socis va impulsar un fort començament de l'any fiscal amb ingressos de Microsoft Cloud de 31.800 milions de dòlars, un augment del 24% any rere any", ha dit Amy Hood, vicepresidenta executiva i directora financera de Microsoft.

Noticias relacionadas

contador