ep archivo   tienda hm
EUROPA PRESS - Archivo

La cadena de moda H&M ha presentat aquest dijous els resultats del quart trimestre fiscal, del setembre al novembre, que ha tancat superant les expectatives del consens d'analistes. I és que ha incrementat un 10% les vendes durant el període, fins als 62.450 milions de corones sueques. El consens de FactSet augurava unes vendes trimestrals de 62.050 milions de corones.

Fa un any, el mateix trimestre, H&M va aconseguir unes vendes de 56.800 milions d'euros. Tot i això, malgrat la millora de les xifres, les accions de la companyia cauen en borsa al voltant d'un 4%. I és que cal recordar que el que és el segon minorista de moda més gran del món va anunciar al mes passat que retallarà 1.500 llocs de treball en resposta a la crisi del cost de la vida, per intentar estalviar 2.000 milions de corones sueques l'any.

De tornada a la presentació d'aquest dijous, la cadena de moda ha informat que havia tancat les operacions a Rússia i Bielorússia durant el trimestre, amb la venda de les existències restants i el tancament de les últimes botigues el 30 de novembre.

Excloent-ne Rússia, Bielorússia i Ucraïna, l'augment interanual de les vendes al quart trimestre va ser de l'11% en corones sueques i del 2% en monedes locals, ha destacat la companyia, que ha recordat que durant el trimestre es van tancar temporalment entre 25 i 50 botigues a la Xina a causa de nous brots de coronavirus.

En qualsevol cas, H&M ha explicat que es tracta de xifres provisionals i que podrien variar lleugerament quan es publiquin els resultats de tot l'any, previstos per al proper 27 de gener.

El rival d'H&M, Inditex, propietària de Zara, va presentar aquest dimecres els seus resultats, i va comunicar un augment del 24% del benefici net durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal, en un entorn comercial difícil per a les empreses de moda pel debilitament de la demanda mundial de roba.

Les vendes en botigues i per Internet del minorista de moda més gran del món han augmentat un 19% respecte a l'any anterior, fins a assolir els 23.100 milions d'euros, una mica més ràpid del que esperaven els analistes, després que pugés els preus un 5% o més des de la primavera per anticipar-se a les pressions inflacionistes a diversos mercats.

Noticias relacionadas

contador