ep archivo   eloi planes presidente de fluidra
EUROPA PRESS - Archivo

Fluidra ha anunciat un benefici net de 75 milions d'euros al primer trimestre de l'any, xifra que suposa un augment del 12%. La companyia ha assenyalat que aquest benefici s'ha vist afectat per l'efecte no recurrent del procés de refinançament dut a terme al gener. El benefici de caixa net (excloent-ne les partides no monetàries i les despeses no recurrents) es va situar en 103 milions, un 26% més.

  • 19,90€
  • -1,29%

La companyia, dedicada a l'equipament de piscines i el wellness, va acabar el trimestre amb vendes per 667 milions, un 31,1% més que al primer trimestre rècord del 2021.

L'EBITDA va créixer un 25,8% i va assolir els 170 milions d'euros, amb un marge EBITDA del 25,4%, que es va veure afectat per la inflació i el mix de productes, parcialment compensat per l'increment de preus i les iniciatives de generació de valor.

La companyia també ha anunciat que manté la guidance per al 2022. Fluidra preveu incrementar les vendes entre un 12% i un 17%, situant el marge EBITDA per sobre del 25,5%, amb 50 punts bàsics o més de millora de marge. L'empresa també espera un augment en el benefici de caixa net per acció entre el 10% i el 16%.

“Hem tingut un altre trimestre sòlid malgrat l'entorn de volatilitat on ens trobem. Els fonamentals del negoci continuen sent robusts, amb l'impuls de la nova construcció i a Fluidra estem preparats per fer front al començament de la temporada. Amb tot això, estem confiats a complir la guidance del 2022”, indica Eloi Planes, president executiu de Fluidra.

AMÈRICA DEL NORD LIDERA EL CREIXEMENT

Per àrees geogràfiques, el creixement va ser liderat per Amèrica del Nord, que va presentar un augment "excepcional" del 49,3% al primer trimestre impulsat per la demanda i l'activitat inorgànica. El Sud d'Europa va créixer un 25,3% i la resta d'Europa, un 5%, mentre que la resta del món va experimentar un creixement del 29,8%.

Per unitats de negoci, Piscina Residencial va registrar un increment del 29,3%, recolzat per una demanda contínua i l'activitat inorgànica. Piscina Comercial va créixer "considerablement", amb un augment del 59,4%. El negoci de Conducció de Fluids va créixer el 25,3% i el de Tractament d'Aigua, el 34,2%.

Noticias relacionadas

contador