ep recursoezentis
EZENTIS - Archivo

Grupo Ezentis va triplicar les pèrdues el 2021, fins als 139,6 milions d'euros. La companyia ha decidit apostar definitivament pel negoci europeu. A més, Ezentis ha iniciat el relleu del seu equip directiu, procés que culminarà a les properes setmanes. Les accions de la companyia es desplomen aquest dimarts al voltant d'un 11%.

  • 0,17€
  • 6,92%

El resultat net s'ha vist afectat fonamentalment pel sanejament comptable d'actius de països de Llatinoamèrica, després d'haver frustrat l'operació de desinversió dels països esmentats, pels resultats no recurrents del pla de transformació i pel deteriorament d'actius per impostos diferits.

Els ingressos de la companyia van assolir els 369,4 milions d'euros el 2021, pràcticament estables en relació amb l'exercici anterior.

L'Ebitda va assolir 15,8 milions d'euros, el marge dels quals s'ha vist afectat pel cost de la desmobilització de contractes, impacte de contractes no rendibles, regularitzacions i efecte divisa.

Ezentis ha decidit cessar la seva activitat a Xile, el Perú i Mèxic i centrar la seva activitat comercial a Europa, on es concentra la meitat de la cartera actual de 470 milions d'euros. A Espanya, els principals clients d'Ezentis han confirmat la relació comercial amb el grup i a Alemanya, la companyia manté les previsions de creixement de desplegament de fibra òptica.

Noticias relacionadas

contador