ep recursoezentis
EZENTIS - Archivo

Ezentis va perdre 25,4 milions durant els primers nou mesos de l'any afectat, entre altres factors, per les pèrdues d'actius disponibles per a la venda (-9,9 milions d'euros), el Pla de Transformació 2020-2021 (-9,7 milions d'euros) i l'efecte Covid i Filomena (-2,2 milions).

  • 0,19€
  • -1,58%

Els ingressos de la companyia durant el període van caure un 1,1%, fins als 278,3 milions, mentre que l'EBITDA es va reduir un 1,6%, fins als 29,7 milions, amb un marge EBITDA del 10,7% .

La companyia, que desplega, opera i manté infraestructures de telecomunicacions i energètiques, ha subratllat la "sòlida" cartera comercial, que arriba a 717 milions d'euros (1,9 vegades sobre ingressos), amb una contractació acumulada de 357 milions d'euros període. Europa suposa el 58,8% de la cartera i la regió Pacífic (Mèxic, Colòmbia, Perú i Xile) es manté com a actiu per a la venda.

La plantilla el setembre del 2021 (8.967 persones) respecte al desembre del 2019 (12.455 persones) ha variat un -28%. La ràtio endeutament s'ha reduït de 3,7 a 3,3 vegades EBITDA.

Les perspectives de la companyia són tancar el 2021 amb uns ingressos de més de 350 milions d'euros, amb un marge EBITDA entre el 10% i l'11% i un efectiu i equivalents d'efectiu de més de 25,7 milions d'euros.

CANVIS AL CONSELL

Ezentis ha comunicat que el Consell d'Administració té previst proposar durant la propera junta general d'accionistes la reducció del nombre total de consellers a set; ha acordat suprimir la Comissió Executiva Delegada i ha acordat també la supressió de consellers executius al Consell d'Administració.

Amb aquestes mesures Ezentis pretén conferir al Consell d'Administració un caràcter més directe en les tasques de supervisió i control, concentrant les decisions més rellevants de la companyia en el mateix Consell d'Administració, "agilitzant-ne el funcionament".

Com a conseqüència del canvi de model organitzatiu esmentat, a petició del Consell d'Administració, han presentat la seva renúncia al càrrec de consellers Fernando González Sánchez i Carlos Mariñas Lage, passant els dos a ocupar els càrrecs de Director General i de Director General Corporatiu, respectivament.

contador