ep archivo   tim cook en una presentacion de apple en 2017
APPLE - Archivo

Apple ha donat a conèixer els seus resultats empresarials corresponents al tercer trimestre del 2022, el seu quatre trimestre fiscal, durant el qual ha obtingut un benefici net de 20.721 milions de dòlars, una xifra que ha superat lleugerament els 20.551 milions de dòlars del mateix període del 2021.

  • 189,87$
  • 0,02%

Això s'ha traduït en un benefici per acció (BPA) d'1,29 dòlars, en comparació amb els 1,27 dòlars per títol esperats pel consens i els 1,25 dòlars del tercer trimestre de l'any anterior.

Després de la publicació de l'informe de guanys, els títols de la companyia de Cupertino es disparen un 7% a Wall Street, ja que el valor s'ha convertit en un refugi dins del sector tecnològic, després de la mala rebuda que han tingut els resultats d'altres 'big tech' com Alphabet, Microsoft, Meta i Amazon.

Els ingressos d'Apple han arribat als 90.146 milions de dòlars, un increment del 8,1% en taxa interanual. Una xifra superior als 83.360 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior i que ha superat les expectatives del mercat, 88.900 milions de dòlars.

Les vendes de l'empresa de la poma han estat impulsades per l'iPhone. Segons les dades ofertes, els ingressos procedents de la venda de telèfons mòbils han estat de 42.626 milions de dòlars, un augment del 9,67% en taxa interanual. Tot i això, la xifra ha estat una mica inferior al que estimava el consens, que n'esperava unes vendes de 43.210 milions de dòlars.

Per part seva, els ingressos procedents d'ordinadors Mac s'han situat als 11.508 milions de dòlars, un augment de 25,39% en taxa interanual. El mercat esperava que les vendes fossin inferiors, 9.360 milions de dòlars.

En el cas dels ingressos de l'iPad, han arribat als 7.174 milions de dòlars, un 13% menys en taxa interanual i per sota dels 7.940 milions de dòlars anticipats.

Així mateix, el segment Tecnologia, Llar i Accessoris ha arribat fins als 9.650 milions de dòlars, enfront dels 8.785 milions de dòlars del mateix període del 2021, i el segment Serveis ha registrat 19.188 milions de dòlars, un increment del 4,98% en taxa interanual (18.277 milions de dòlars el tercer trimestre del 2021).

"Els resultats d'aquest trimestre reflecteixen el compromís d'Apple amb els nostres clients, amb la recerca de la innovació i amb deixar el món millor de com el vam trobar", ha dit Tim Cook, CEO d'Apple.

“A mesura que ens apropem a la temporada nadalenca amb la nostra alineació més poderosa, liderem amb els nostres valors en cada acció que prenem i cada decisió que prenem. Estem profundament compromesos amb la protecció del medi ambient, la protecció de la privadesa de l'usuari, l'enfortiment de l'accessibilitat i la creació de productes i serveis que puguin desbloquejar tot el potencial creatiu de la humanitat”, ha assenyalat

Luca Maestri, CFO d'Apple, per la seva banda, ha indicat que “els nostres resultats rècord al trimestre de setembre continuen demostrant la nostra capacitat per executar de manera efectiva malgrat un context macroeconòmic desafiant i volàtil”.

Tot i que diverses empreses d'anàlisi han retallat la valoració de les seves accions, el valor registra forts guanys perquè els analistes segueixen aconsellant comprar les seves accions, en un escenari en què la resta de grans tecnològiques s'estan quedant enrere. És el cas dels experts de Citi, que han reiterat el consell de compra, tot i que han reduït el preu objectiu fins als 175 dòlars des dels 185 dòlars.

Noticias relacionadas

contador