ep archivo   sede de linea directa
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'asseguradora Línia Directa va guanyar un 46% menys el 2022, ja que el seu benefici es va reduir fins als 59,5 milions d'euros, a causa d'un entorn de mercat "extraordinàriament advers, marcat principalment per una inflació a nivells rècord i un increment de la sinistralitat" que ha afectat el conjunt del sector assegurador”.

  • 1,08€
  • -1,67%

La facturació per primes del grup el conjunt de l'any va pujar fins als 946,7 milions d'euros, el volum més alt de la història de la companyia; i un 4,4% més que durant el mateix període del 2021.

D'aquesta manera, Línia Directa pràcticament va quintuplicar el 2022 el creixement dels dos exercicis precedents i se situa, de nou, en taxes d'increment de la facturació anteriors a la pandèmia de la Covid-19.

El benefici abans d'impostos es va reduir un 45,8%, fins als 78,8 milions d'euros, mentre que la ràtio de sinistralitat va augmentar un 8%, fins al 75,7%. La ràtio de rendibilitat ROE va caure fins al 17,8% des de l'anterior 30,4%.

La cartera va augmentar un 3,4%, en total 114.000 assegurats, i arriba als 3,46 milions de clients, recolzada en el posicionament de Línia Directa amb una oferta multiram, una nova visió client i el focus de la companyia en la qualitat del servei prestat.

En paraules de Patricia Ayuela, consellera delegada, "2022 ha estat un any d'un entorn econòmic i de mercat sense precedents, amb una inflació de costos rècord, una sinistralitat més gran i una debilitat en les vendes de vehicles que ha provocat un brusc deteriorament dels marges del conjunt del sector assegurador”.

"Malgrat aquesta adversa conjuntura actual que ens està penalitzant en el benefici a curt termini, Línia Directa ha demostrat uns resultats positius en termes de generació de negoci, dʻeficiència i de fortalesa del balanç", ha afegit la directiva.

"Disposem d'un model de negoci sòlid i una estratègia ben definida que ens portaran a assolir totes les nostres prioritats i que ja estan aportant resultats visibles", ha dit Ayuela.

Noticias relacionadas

contador