ep archivo   la nueva consejera de linea directa patricia ayuela de rueda
LÍNEA DIRECTA - Archivo

Berenberg ha reduït aquest dilluns el preu objectiu sobre Línia Directa fins als 1,38 euros des dels 1,69 euros, alhora que reitera el consell de comprar. Línia Directa cotitza actualment als 0,90 euros, per la qual cosa el nou preu encara suposa atorgar-li un potencial de pujada de més del 50%.

  • 0,97€
  • -1,32%

Línia Directa va publicar els resultats divendres passat, amb una caiguda del benefici del 32,4% fins al setembre (58,3 milions d'euros).

"Els resultats del tercer trimestre de Línia Directa van ser decebedors a primera vista. Una sinistralitat inusualment alta va fer que la ràtio combinada del grup no complís amb les estimacions, situant-se al 98,5% enfront del 97,5%, i la companyia va elevar les previsions sobre Motor fins al 93% per a l'exercici 2023", expliquen aquests experts.

Tot i això, Berenberg ressalta que l'empresa havia preparat clarament el mercat per a la qual cosa va ser "un conjunt de resultats pobres", ja que només va caure en borsa al voltant d'un 1% divendres.

"D'altra banda, Línia Directa segueix pensant que seguirà subscrivint el negoci d'Automòbils, ja que ha mantingut la diferència de rendibilitat amb el mercat i espera que els preus recuperin, encara que més lentament del que els inversors desitjarien", comenten aquests analistes.

SOLVÈNCIA

El marge de solvència anunciat per la companyia va ser del 189% i, excloent-ne el dividend del tercer trimestre (suposant una ràtio de repartiment del 90%) que s'espera pagar al desembre, hauria estat del 184%.

"Això significa que la solvència està una mica ajustada davant l'objectiu del 180%, especialment perquè l'empresa es va veure afectada negativament al tercer trimestre per la pujada dels tipus d'interès, però seguim confiant que continuarà amb el repartiment de dividends trimestrals del 90%”, indica Berenberg.

Noticias relacionadas

contador