ep archivo   logo de faes farma
FAES FARMA - Archivo

Faes Farma ha comunicat aquest divendres que el seu benefici net durant el primer semestre de l'any va assolir els 53 milions d'euros, en línia amb els 52,9 milions del mateix període del 2022. El total d'ingressos va pujar fins als 253 milions, també molt similar als 246 milions del primer semestre del 2022. El resultat brut d'explotació (EBITDA) es va situar als 71 milions d'euros, igualment en línia amb els resultats del mateix període de l'any anterior.

  • 3,66€
  • 0,00%

La companyia ha explicat que els mercats internacionals segueixen sent el motor principal i ja aporten més del 56% del total d'ingressos, amb més de 142 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 9% respecte al mateix semestre del 2022. Faes Farma està immersa en una estratègia d'internacionalització i expansió geogràfica i, des del començament d'any, ha anunciat l'adquisició de la companyia Novosci, amb seu a Dubai, així com l'aprovació de bilastina a la Xina.

Aquest semestre, la farmacèutica destaca novament la bona evolució de les seves tres principals molècules, bilastina, calcifediol i mesalazina, que representen un 41% dels ingressos del grup, enfront del 38% durant el mateix període del 2022. En conjunt, sumen més de 104 milions d'euros, un creixement superior al 10% respecte a l'any anterior. És remarcable el bon comportament de les vendes de bilastina que, amb un creixement de l'11,5%, arriba als 70,6 milions d'euros, enfront dels 26,4 milions d'euros de calcifediol i els 7,2 milions d'euros de mesalazina, ha dit l'empresa.

ÀREES DE NEGOCI

El segment Farma es manté com la línia de negoci principal del grup i arriba a un total d'ingressos de gairebé 227 milions d'euros, amb un creixement del 4,7% respecte al mateix període del 2022. Aquesta xifra suposa gairebé un 90% sobre el total d'ingressos de la companyia.

Dins de la divisió de Farma, els ingressos procedents d'Espanya arriben als 85,5 milions d'euros, els ingressos internacionals per venda directa (filials) i exportacions superen els 80 milions d'euros i els procedents de llicències pugen fins als gairebé 61 milions d'euros.

Pel que fa al segment FARM Faes (Nutrició i Salut Animal), ha finalitzat el primer semestre amb uns ingressos de 26,4 milions d'euros, un descens de l'11% enfront de l'any anterior, a causa dels reptes derivats del complex context macroeconòmic per al sector". Tot i això, per al segon semestre s'espera una evolució més positiva per la correcció de l'efecte de la guerra en les matèries primeres i en els costos, ha anticipat l'empresa.

Noticias relacionadas

contador