ep archivo   logo de faes farma
FAES FARMA - Archivo

Faes Farma ha anunciat que l'Administració Nacional de Medicaments de la Xina (NPMA, per les sigles en anglès) ha comunicat l'aprovació de Bilastina per al tractament simptomàtic d'urticària en pacients adults i adolescents de 12 anys o més, després de completar amb èxit estudis clínics locals.

  • 3,66€
  • 1,67%

"Aquesta aprovació suposa una nova fita en la història de bilastina i en l'expansió internacional del negoci de Faes Farma, així com un nou reconeixement a la qualitat del producte de recerca del grup. El mercat antihistamínic de la Xina presenta una forta tendència de creixement als últims anys i ja és el tercer de més facturació a nivell mundial (435 milions d'euros, IQVIA, 2022)”, ha explicat la farmacèutica basca en un comunicat.

"El superen el Japó, amb 692 milions d'euros; i el Brasil, amb 491 milions d'euros (els dos IQVIA, 2022), països on bilastina gaudeix d'una alta penetració (líder absolut al primer amb quota de mercat de 24% i marca de prescripció líder també al segon, excloent-ne genèrics i OTC)", ha afegit l'empresa.

Menarini, que ja comercialitza amb èxit bilastina a múltiples territoris d'Europa i Àsia, serà responsable de la promoció i comercialització del producte a la Xina.

HIKMA ACABA L'ACORD DE LLICÈNCIA A USA

En canvi, Faes Farma també ha comunicat la decisió d'Hikma Pharmaceuticals d'acabar l'acord que tenia amb Faes Farma de llicència de bilastina als Estats Units.

"En aquesta decisió han pesat l'allargament de terminis en el procés de registre davant de l'FDA, així com motius financers ateses les inversions requerides (a càrrec d'Hikma) durant aquest procés".

Bilastina és un antihistamínic de segona generació per al tractament de la rinoconjuntivitis al·lèrgica estacional i la urticària espontània crònica en adults i nens.

El medicament ha estat desenvolupat íntegrament per Faes Farma i actualment està aprovat a 127 països. Al llarg del 2022, va aconseguir una facturació total de 323 milions d'euros (IQVIA, vendes Faes Farma + llicenciataris), aconseguint una posició de lideratge en alguns dels principals mercats mundials.

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

Els experts de Bankinter, el consell del qual és neutral, amb una valoració de 3,45 euros, consideren que Faes ha donat "una de freda i una de calenta", ja que ha obert la porta del mercat xinès, però ha tancat la dels EUA.

"La decisió d'Hikma de no prosseguir amb el registre de bilastina és una notícia desfavorable" perquè "de moment es tanca la porta a un dels mercats mundials més grans". Encara que no descarten que “un altre distribuïdor pugui substituir Hikma”.

Finalment, indiquen que "l'entrada a nous països compensa parcialment la pèrdua recent de la patent de bilastina a Espanya i diversos països d'Europa".

Noticias relacionadas

contador