easyjet affiche une perte semestrielle mais prevoit une hausse reservations 20220726143717

easyJet ha presentat aquest dimarts els resultats del seu exercici fiscal, que va acabar el 30 de setembre, un període que ha tancat en números vermells. En concret, l'aerolínia britànica ha perdut 178 milions de lliures, en línia amb el que esperava el consens (182 milions), malgrat haver segellat un quart trimestre 'extraordinari'.

  • 5,53£
  • 1,06%

La pèrdua, que reflecteix l'impacte de la pandèmia a finals del 2021 i principis del 2022 i els costos d'interrupció i cancel·lació de la primavera passada, és molt menor que la de l'exercici precedent (1.136 milions de lliures), però ha emmascarat un trimestre d'estiu molt rendible per a easyJet, en què els beneficis (EBITDAR) s'han disparat fins als 674 milions de lliures gràcies a l'augment de la demanda de vacances.

"easyJet ha aconseguit un rebot rècord aquest estiu amb un rendiment que subratlla que la nostra transformació està donant els seus fruits. Durant l'estiu, easyJet ha aconseguit els beneficis més grans de la seva història en un sol trimestre, amb un EBITDAR de 674 milions de lliures, un augment del 59% als serveis complementaris respecte a l'any fiscal 19 anys, i unes vacances d'easyJet ben encaminades cap al seu objectiu de 100 milions de lliures”, ha destacat Johan Lundgren, conseller delegat de l'aerolínia.

De fet, la companyia de baix cost ha explicat que les primeres reserves per a la primavera i l'estiu que ve són positives, i que veu una forta demanda per a les setmanes puntes de vacances d'aquest hivern, amb clients que accepten preus més alts dels bitllets malgrat l'enduriment de l'economia.

En concret, easyJet ha dit que per als sis mesos a partir de l'abril del 2023, el període durant el qual l'aerolínia tendeix a obtenir la major part dels seus beneficis, les primeres reserves semblen positives, amb rendiments dels bitllets de Setmana Santa més alts que el 2022, tot i que ha advertit que la visibilitat continua sent baixa.

Per al període actual d'hivern, l'aerolínia ha apuntat que els rendiments dels bitllets de Nadal han augmentat al voltant del 18% enmig d'una forta demanda de viatges. "easyJet ho fa bé en temps difícils", ha remarcat Lundgren, que també ha dit que "les companyies aèries tradicionals tindran dificultats en aquest entorn de costos elevats. Els consumidors protegiran les vacances, però buscaran valor i a la seva xarxa d'aeroports principals, easyJet es beneficiarà que els clients votin amb les carteres".

L'aerolínia ha advertit que tot el sector s'enfrontarà a costos més elevats pels preus del combustible, l'enfortiment del dòlar nord-americà i com a conseqüència de la inflació salarial, tot i que confia continuar enfortint la seva posició en aquest entorn.

"Durant el proper any tenim com a objectiu el creixement dels clients i estem ben situats per impulsar els beneficis i els marges, alhora que mantenim un rigorós enfocament en els costos", ha destacat el CEO. I és que, ha apuntat, easyJet té "un dels balanços més sòlids de l'aviació europea", i per això "estem preparats per aprofitar les oportunitats que es presentin"

En aquest sentit, ha explicat que “tenim una estratègia clara per impulsar la rendibilitat dels nostres accionistes i tenim una gran confiança en el nostre pla actual i en què aquest donarà resultats en el futur”.

Noticias relacionadas

contador