easyjet mise sur une reprise des voyages apres une annee dans le rouge 20220614105019

L'aerolínia de baix cost easyJet ha dit aquest dilluns que retallarà més vols aquest estiu per ajudar a gestionar els problemes, com l'escassetat de personal de terra i els límits de vol a Londres Gatwick i Amsterdam.

  • 5,71£
  • 2,37%

L'aerolínia britànica ha rebaixat les seves expectatives i ara espera que la seva capacitat sigui del voltant del 87% dels nivells del 2019 al trimestre fins a finals de juny (enfront de les prediccions anteriors del 90%), i del voltant del 90% al quart trimestre fins a finals de setembre. Això, juntament amb l'augment de la inversió per millorar les operacions, significa que easyJet superarà les previsions de costos subjacents per a tot l'any.

Les cancel·lacions de vols es deuen a l'escassetat de personal, els retards en el control del trànsit aeri, l'augment dels temps de resposta i la limitació dels vols a alguns aeroports. El grup ha decidit consolidar una sèrie de vols, i espera que la majoria dels clients puguin tornar a reservar altres vols amb la mateixa data de sortida.

EasyJet ha destacat que la demanda de viatges ha tornat amb força, amb les reserves del quart trimestre més o menys en línia amb les del 2019.

"La temporada d'estiu d'aquest any havia de ser una oportunitat perquè les aerolínies demostressin la seva fortalesa a l'hora de superar la pandèmia i transportar amb èxit els clients a les seves vacances esperades. En lloc d'això, el sector s'ha vist afectat per una tempesta de problemes, ja que la reducció de les plantilles s'ha vist afectada pel pes de la demanda, fet que ha provocat cancel·lacions d'última hora", indica Sophie Lund-Yates, analista de Hargreaves Lansdown.

EasyJet ha anunciat plans per consolidar la llista de sortides previstes, amb l'esperança que la majoria dels clients puguin tornar a reservar sense canviar la data de sortida, però això augmentarà els costos, subratllen des de Hargreaves Lansdown.

"Per sota de tot el soroll, les tendències són positives. El més important és que la demanda de viatges hi és. No poder donar servei a aquesta demanda en la seva totalitat, és una pena, però és un bon auguri per al futur", conclou Sophie Lund-Yates.

Noticias relacionadas

contador