easyjet va acquerir 56 airbus a320neo 20220926154020

EasyJet ha avançat aquest dijous que preveu unes pèrdues anuals abans d'impostos fins a finals de setembre entre 170 i 190 milions de lliures, en línia amb l'estimació del consens d'unes pèrdues de 180 milions de lliures. Aquesta xifra inclou uns costos addicionals per diferents trastorns de 75 milions de lliures, principalment pels problemes operatius experimentats durant el tercer trimestre, i uns costos de canvi de divises de 64 milions de lliures. Els resultats de l'aerolínia es publicaran el proper 29 de novembre.

  • 5,71£
  • 2,37%

Per a l'últim trimestre d'estiu, durant el qual sol obtenir la major part dels seus beneficis, easyJet va dir que registrarà uns beneficis ajustats, excloent-ne certs costos, de fins a 685 milions de lliures, que no resulten suficients per compensar els vols cancel·lats i les restriccions a causa de la Covid que arrossega des de principis d'any. El quart trimestre, easyJet va operar el 88% de la seva capacitat del 2019, per sota de les expectatives del 90%.

EasyJet, que ha reiterat que no recomanarà dividend, ha afegit que les reserves per als propers mesos avancen a bon ritme, ja que la demanda de viatges es manté per a aquest hivern i el proper estiu malgrat la reducció de la despesa dels consumidors a causa de la crisi econòmica.

Els bitllets per viatjar el proper estiu es van posar a la venda a la setmana passada i easyJet ha assenyalat que mostren una "demanda contínua". Per a les vacances escolars del mes d'octubre a la Gran Bretanya i la setmana de Nadal, les vendes de bitllets van superar els nivells anteriors a la pandèmia.

"Encara que, com a empresa sensible als preus, easyJet està exposada al deteriorament de la fortalesa del consumidor enmig de la crisi del cost de la vida, la demanda es manté fins ara per a aquest hivern i el proper estiu", subratlla Victoria Scholar, analista en cap d'Interactive Investor.

"EasyJet també s'enfronta a una evolució desfavorable de les divises, ja que moltes de les seves despeses s'han de pagar amb un dòlar fort, mentre que els ingressos es reben a través d'una lliura feble. Tot i això, l'aerolínia ha fet bé a cobrir gran part de la seva propera exposició a les divises”, afegeix aquesta experta.

"Després d'un estiu difícil, amb cancel·lacions, vagues i retards, així com una reorganització del consell d'administració a l'agost, easyJet espera que el viatge sigui ara més tranquil", conclou Scholar.

Noticias relacionadas

contador