cbwalt disney

Pujades del 10% en Disney a Wall Street després que la companyia hagi batut les estimacions amb els resultats del primer trimestre fiscal de l'exercici 2024 (d'octubre a desembre de 2023). A més, el gegant de l'entreteniment ha anunciat una inversió milionària de 1.500 milions de dòlars en Epic Games, creador del videojoc Fornite, un dels més populars del món amb 100 milions d'usuaris mensuals.

  • 105,79$
  • -0,01%

Disney treballarà amb l'estudi de Fortnite per crear nous jocs i un univers d'entreteniment on els consumidors puguin "jugar, veure, comprar i interactuar amb contingut, personatges i històries de Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar i més", segons ha explicat en un comunicat de premsa.

En una entrevista a CNBC, Bob Iger, CEO de Disney, va qualificar la inversió com "probablement la nostra incursió més gran a l'espai dels jocs fins ara". Ha dit que això "no només és oportú, sinó un pas important quan s'observen les tendències demogràfiques i en què estan invertint el seu temps i els mitjans la Generació Alpha, la Generació Z i fins i tot els millennials".

XIFRES I RECOMPRA D'ACCIONS

Disney va ingressar 23.549 milions de dòlars al primer trimestre fiscal, en línia amb els 23.512 milions del mateix període de l'any fiscal previ. L'EBIT va pujar fins als 3.876 milions de dòlars (+27%) i el benefici per acció va ser d'1,22 dòlars (+23%).

"Les xifres són millors del que s'estimava al primer trimestre fiscal. Tot i que els subscriptors defrauden estimacions (149,6 milions enfront de l'estimació del consens de 151,2 milions), les pèrdues en el negoci de reproducció en continu són inferiors al esperat (-138 milions enfront dels -390 milions del consens)", expliquen els experts de Bankinter. També destaquen que la companyia ha suggerit que aquesta línia de negoci podria entrar en positiu abans del quart trimestre, que era fins ara l'horitzó previst.

Pel costat dels costos, Disney ja ha retallat 500 milions de dòlars durant el trimestre i afirma que complirà amb les guies d'aconseguir un estalvi de costos d'almenys 7.500 milions durant l'exercici.

Les guies per al benefici per acció anual superen estimacions: 4,60 dòlars enfront dels 4,27 dòlars estimats. Pel que fa a subscriptors, preveu un augment d'entre 5,5 i 6 milions a Disney+ al segon trimestre del 2024.

Finalment, Disney ha anunciat una recompra d'accions per 3.000 milions de dòlars (1,6% de la capitalització) i apuja el dividend un 50% (fins als 0,45 dòlars per acció, rendibilitat per dividend del 0,5%).

"En resum, bones xifres que impulsen el valor", comenten des de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador