dl disney the walt disney company entertainment hollywood film television tv streaming logo 20230511 2233
Sharecast graphic / Josh White

The Walt Disney Company ha presentat aquest dimecres els resultats corresponents al tercer trimestre del seu any fiscal, durant el qual ha registrat pèrdues per valor de 460 milions de dòlars, enfront del benefici de 1.409 milions obtingut durant el mateix període de l'any anterior. Les pèrdues per acció han estat de 0,25 dòlars.

  • 105,83$
  • 0,04%

Per part seva, els ingressos han crescut un 4% en la comparativa interanual, fins a assolir els 22.330 milions d'euros, una xifra que s'ha quedat lleugerament per sota de les previsions de consens, fixades en 22.500 milions. La major part de la facturació es va generar a la divisió d'entreteniment, que va aportar 14.004 milions, mentre que els parcs van contribuir-hi amb 8.326 milions.

A més, els subscriptors de la plataforma Disney+ van caure un 7,4% en relació amb el mateix període de l'any passat, i es van ubicar als 146,1 milions, mentre que les previsions apuntaven a 151,1 milions.

Els analistes de Bankinter qualifiquen els resultats com a "dèbils", encara que subratllen que "la intenció de la companyia de reduir costos i inversió juntament amb l'augment de preus per a la reproducció en continu impulsen el valor" a la borsa, amb pujades superiores al 3% a la sessió de Wall Street.

"Els nostres resultats d'aquest trimestre reflecteixen el que hem aconseguit a través de la transformació sense precedents que estem fent a Disney per reestructurar l'empresa, millorar l'eficiència i restaurar la creativitat al centre del nostre negoci", destaca Robert A. Iger, director executiu de la companyia.

A més, assenyala que durant els vuit mesos que s'han complert des del retorn a la companyia, aquesta ha emprès "importants canvis que estan creant un enfocament més rendible", i que deixen la companyia en camí de complir el seu objectiu d'aconseguir 5.500 milions de dòlars en estalvis.

"Si bé encara hi ha més per fer, tinc una confiança increïble en la trajectòria a llarg termini de Disney a causa de la feina que hem realitzat, l'equip que ara tenim i a causa de la base fonamental de Disney d'excel·lència creativa i marques i franquícies populars", afegeix.

contador