ep logo de la empresa tesla
Julian Stratenschulte/dpa - Archivo

Fortes caigudes per a Tesla després de publicar resultats trimestrals mixtos. A més, cal recordar que els títols de fabricant de cotxes elèctrics acumula un guany del 643% durant l'últim any, de manera que qualsevol caiguda de les seves accions ha de ser interpretada com una petita correcció.

  • 170,18$
  • 4,97%

Sobre els seus resultats, Tesla ha publicat un benefici per acció de 80 centaus durant el quart trimestre, xifra que s'ha situat per sota dels 1,02 dòlars anticipats pel consens.

Els seus ingressos van pujar un 45%, fins als 10.700 milions de dòlars, per sobre dels 10.500 milions esperats; i el benefici trimestral ha estat de 270 milions, davant els 105 milions del mateix període del passat any.

El seu marge de beneficis, però, ha baixat fins al 24,1% des del 27,7% durant el tercer trimestre, xifra que s'ha situat per sota del 27,2% previst. Garrett Nelson, expert d'Xfra, comenta que la caiguda del marge està sent penalitzada pel mercat.

El preu de venda mitjana dels seus vehicles va caure un 11% interanual pel focus en el Model 3 i el Model Y, més barats que els vehicles de luxe Model S i Model X. Els executius de Tesla van reiterar que el canvi d'enfocament seguirà sent un vent en contra per als beneficis.

La companyia espera començar la producció en les seves noves fàbriques de Texas i Berlín i es mostra molt optimista amb el ritme de producció a Xangai. "Encara que 2020 va ser un any crític per Tesla, pensem que 2021 serà encara més important", ha assenyalat la companyia fundada i dirigida per Elon Musk. "Estic molt emocionat amb el futur i volem fer que passi", ha comentat Musk.

No obstant això, la companyia no ha ofert previsions de lliurament d'automòbils per 2021, la qual cosa tampoc ha agradat al mercat. Després de lliurar 500.000 cotxes l'any passat, els analistes esperen que aquesta xifra s'elevi fins als 800.000 durant el present exercici.

"No els estranyi tampoc que els resultats siguin molt bons i la cotització caigui per allò de 'comprar amb el rumor i vendre amb la notícia'. O simplement perquè els nivells de sobrecompra, qualsevol que sigui l'espai temporal que mirem, llancen lectures extremes i res puja pels segles dels segles sense una correcció/ajust proporcional. Ja sigui amb caigudes més o menys profundes (fases de reacció) o desplegant un moviment lateral. Tot pot passar en aquest títol a molt curt termini, fins i tot que ataqui els 1.000 dòlars", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

I és que les pujades de Tesla en borsa durant 2020 han elevat la seva capitalització borsària fins als 800.000 milions de dòlars, una xifra que supera el valor del conjunt dels fabricants tradicionals a nivell mundial. Per aquest motiu alguns experts consideren que Tesla es troba en una bombolla borsària.

Noticias relacionadas

contador