ep el fundador de tesla elon musk
Natan Dvir - Archivo

Canvieu Frigia per Fremont. I Midas per Musk. Tot el que toca últimament l'excèntric fundador i conseller delegat de Tesla es converteix en or. Primer Signal, després Etsy i ara GameStop. Tot, a cop de tuit, com el ja expresident republicà. Ho fa de forma genuïnament sincera o per coure aquests valors capitalitzant així la seva bona reputació i enfortir la seva posició com l'home més ric del món?

  • 165,31$
  • 1,97%

"Ja no sóc res". El 30 d'octubre del 2018. Elon Musk renunciava als seus càrrecs en Tesla per Twitter. 90 minuts més tard els reprenia per "no confondre les autoritats" assegurant que ho va fer sol "per veure què passava".

Al setembre d'aquell any, el CEO de Tesla es fumava el porro més car de la història durant una entrevista i en plena crisi de la fabricant de cotxes elèctrics.

La SEC, que ja l'havia demandat anteriorment per frau, acusa Musk de fer un gest de complicitat al cànnabis i Tesla es torna a enfonsar. La crispació al voltant de Musk és tal, que alguns gurus de Wall Street es conjuren llavors demanant el seu cap. Ara, tot ha canviat.

2019 i, especialment, 2020, han estat els anys de consolidació de Tesla. En demostrar que, tot i recolzar-se en 'trucs' com aquest per tirar endavant els seus comptes trimestre rere trimestre, pot ser un negoci seriós i rendible. Els cops de volant han quedat enrere, no?

PUJADES A COP DE TUIT

Un 6300% en tres dies. És el que pujava Signal Advance després d'un simple tuit publicat pel renovat Musk. "Use Signal", deia. Sense més. El que realment crida l'atenció és que el fundador de Tesla es referia a la xarxa de missatgeria instantània (com una alternativa a WhatsApp que emfatitza el tracte de la privacitat dels seus usuaris), no a l'empresa que cotitza amb un nom similar.

"I like Etsy". La plataforma de venda de línia era la següent presa de Musk, que li declarava el seu amor un cop més a través de Twitter. El resultat? Els seus títols es disparen fins a un 10%. Propera parada, GameStop. La cadena de botigues de videojocs i electrònica nord-americana ja venia 'calentita' de casa. Ajudada per una confabulació d'usuaris de Reddit, les seves accions acumulaven un ral·li del 600% aquest any... i llavors va arribar ell.

"Gamestonk!", és l'única paraula que ha hagut de pronunciar a Twitter per arengar encara més les masses, que ja de per si han acudit enfervorides a ressuscitar el títol d'una empresa a la vora de la fallida i sobre el que fins fa poc sobrevolaven els voltors carronyers en forma de curts. Quina serà la propera gran pujada de la borsa nord-americana? La resposta, en el pròxim tuit de Musk.

Noticias relacionadas

contador